Femeia elegantă se îmbracă simplu: 7 reguli care te vor face mai elegantă

Fiecare femeie își dorește să fie elegantă. Iar un look elegant are două componente de bază: un aspect îngrijit și o ținută bine gândită. Să alegi o ținută care să-ți etaleze rafinamentul nu-i deloc ușor. Dar ca să nu dai greș, iată câteva reguli de bază, pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată.

1. Aspectul îngrijit

Nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust, deoarece chiar și un detaliu mărunt precum un pantof zgâriat îți poate compromite întreaga ținută. Hainele trebuie să stea bine pe corp și să se asorteze bine între ele. Experiența arată că poți crea o ținută elegantă chiar și din haine vechi, atât timp cât sunt îngrijite!

2. Reticența

Reticența față de ce? Față de fast, pompă și ținute extravagante! Femeile elegante nu aleargă după branduri scumpe, nu încearcă să iasă în evidență prin ținute provocatoare și nu cumpără toate prostiile dictate de modă, ba mai mult, nu o urmăresc. Ele au încredere în propriul simț estetic și evită ținutele extravagante în favoarea unor ținute nobile și minimaliste.

3. Minimalismul

Să te îmbraci scump este mai ușor decât pare la prima vedere. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că scump înseamnă, inclusiv, simplu și laconic. Moda contemporană își îndreaptă tot mai des privirea spre terenul minimalismului, care e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp. Dacă porți haine simple, îngrijite și de calitate – nu ai cum să arăți ieftin.

4. Clasicul

Moda este efemeră și durează maxim un sezon. În schimb, garderoba clasică nu se demodează niciodată. Fusta creion, rochia neagră, pantalonii conici, cămașa albă, blugii drepți, trenci-ul, pantofii bej – toate acestea se asociază aproape cu orice și îți vor servi mulți ani înainte. Ele au fost actuale acum 10 ani, sunt actuale astăzi și vor rămâne actuale mereu. Eleganța înseamnă simplitate și calitate.

5. Postura

Postura corectă este aproape sinonim cu eleganța. Toate femeile elegante stau drept, asemenea unor lebede. Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură de sine. Oamenii de știință au demonstrat că starea de spirit ne influențează postura, dar în aceeași măsură, și postura ne influențează starea de spirit. Prin urmare, stai dreaptă și te vei simți frumoasă și sigură de sine.

6. Punctele tari

Dacă ai talia frumoasă, nu ezita să folosești un cordon. Dacă ai picioare lungi, poartă pantofi de aceeași culoare cu pantalonii pentru a le face să pară și mai lungi. Dacă ai gâtul grațios, evidențiază-l cu un colier. Iar dacă ești plinuță, nu ezita să-ți subliniezi pieptul cu un decolteu expresiv. În același timp, nu uita să-ți ascunzi punctele slabe. Dacă ai aripioare și colăcei, folosește țesături fluide pentru a le ascunde. Dacă ești minionă, poartă haine cu talie înaltă. Iar dacă vrei să-ți diluezi ridurile, poartă topuri din țesătură albă.

7. Manierele

De reguli de conduită e bine să ne folosim în fiecare zi. Cu cât sunt mai uzitate, cu atât e mai bine. Ele nu sunt demodate, ci din contra, sunt din ce în ce mai apreciate. O femeie manierată cucerește prin eleganța ei. Manierele se manifestă prin felul cum vorbești, cum te prezinți, cum te miști, dar și prin felul cum porți geanta. Află în articolul de mai jos cum se poartă geanta corect.

Citește și: Bunele maniere se cunosc după geantă: 7 reguli pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată!