Femeia după unghii se cunoaște: 5 stiluri care dau de gol o femeie incultă!

Un aspect feminin și grațios e greu de imaginat fără o manichiură frumoasă. Manichiura a devenit sinonim cu feminitatea și fiecare femeie care ține la imaginea ei, încearcă să-și facă o manichiură cât mai frumoasă. Dar în goana după frumusețe facem greșeli. Și în loc să arătăm bine, arătăm rău. Iată 5 stiluri de manichiură care dau de gol o femeie incultă. De ce? Pentru că arată demodat, deplasat și pretențios.

1. Unghii cu modele învechite

De regulă, pentru a-și sublinia individualitatea și a face unghiile mai expresive, femeile folosesc desene cu inspirație florală, modele geometrice, modele abstracte sau dimpotrivă, tonuri metalice cu glitter, aplicații decorative, cristale, sclipici, pietricele sau perle.

Nu există reguli stricte, dar există modele de evitat. Printre modelele învechite se numără unghiile cu acryl, pictura chinezească, excesul de strasuri, accentul pe inelar și ștampilele cu personaje din desene animate. Toate arată mult prea sofisticat.

2. Unghii extrem de lungi

Cea mai elegantă manichiură se face pe unghii lungi. Unghiile lungi pot fi înfrumusețate cu efect de marmură, reflexe metalice, construcții geometrice, dar și cu diferite modele. Ele oferă mai mult spațiu de manevră și arată bine atât cu acoperire lucioasă, cât și cu ojă mată.

Dar unghii lungi nu înseamnă unghii draconice. Nu știu de unde a pornit moda pentru stiletto, dar în ele nu-i nimic grațios. Nu sunt practice, sunt greu de întreținut, sunt greu de asortat și, nu în ultimul rând, arată ieftin.

3. Unghii cu piercing

Spuneam mai devreme că astăzi e la modă minimalismul. Păi bine, există o regulă nescrisă în lumea modei care spune că, cu cât e mai pretențioasă și mai complexă manichiura – cu atât este mai mediocră posesoarea ei.

O fi sau nu așa, n-avem cum să știm. Un lucru e cert, femeile inteligente și sigure de sine, nu tind să iasă în evidență cu ajutorul manichiurii. Ele aleg modele simple, laconice, practice și stilate. Modele fără piercing, mai simplu vorbind.

4. Unghii mate

Nuanțele mate au un aspect profund și elegant, dar în același timp, sunt suficient de expresive pentru a te scoate în evidență. Mai ales când există un contrast între suprafețele mate și sclipici. Aspectul sobru al lor poate fi diluat cu tonuri pastelate moi sau nuanțe vibrante.

Și totuși, de multe ori unghiile mate arată neîngrijit. Mai ales dacă sunt aplicate de un începător. Unghiile mate se murdăresc ușor, își pierd repede aspectul și trebuie curățate regulat sub un jet de apă rece.

5. Unghii cloș

Acest model de unghii se extinde de la bază spre vârfuri și deseori arată neîngrijit, pentru că forma unghiilor nu este firească și cuticulele nu sunt îndepărtate până la capăt.

Citește și: Se îmbracă scump și pretențios: 5 semne că femeia nu știe să se îmbrace!