Haina îl face pe om: Aceste 20 de greșeli te fac să arăți mai bătrână!

Femeile vor să fie tinere, elegante și atrăgătoare, indiferent dacă au 20, 40 sau 60 de ani. Dar goana după tinerețe e primejdioasă. Și atunci când ajung la acea vârstă elegantă, când nici bătrâne nu pot fi numite, dar nici tinere nu mai sunt, multe femei fac greșeli care în loc să le facă mai tinere, le fac să arate și mai bătrâne.

Greșeli vestimentare femei

1. Stiliștii spun că negrul evidențiază imperfecțiunile tenului și face femeile să arate bătrâne. Dar această părere lasă loc pentru discuții, deoarece culoarea neagră are un farmec de neegalat și nu există nimic mai seducător și mai elegant decât o femeie îmbrăcată în negru. Iar ca ținuta să nu fie prea sobră, ea poate fi diluată cu accesorii vibrante.

2. Multe femei aleg stiluri testate în timp, din teama ca nu cumva să arate deplasat. Însă și stilurile au termen de valabilitate. Și ceea ce funcționa de minune ieri, astăzi nu funcționează deloc. Învață să îmbini tendințele actuale ale modei cu stilul și individualitatea ta.

3. Există părerea că țesăturile fine, precum catifeaua, satinul, dantela și lurexul, arată elegant și scump. Dar pasiunea femeilor pentru țesături fine, deseori joacă împotriva lor.

4. Toată lumea știe că sutienul negru nu se poartă cu un top alb. Din această cauză, multe femei consideră în mod eronat că un sutien alb este invizibil sub o bluză albă. Însă experiența arată că această combinație arată la fel de prost. Prin urmare, îți sugerăm să alegi un model de culoare bej sau de culoarea corpului.

5. Nu purta poșete de aceeași culoare cu pantofii. Poate că această regulă a fost cândva actuală, dar astăzi este complet depășită. Poșeta poate și trebuie să aibă un ton diferit.

6. Stilul oversize și hainele lipsite de formă, care ar trebui să-ți ascundă imperfecțiunile siluetei, în practică au un efect opus. Ele te fac să arăți mai mare, te lipsesc de expresivitate și îți îngreunează imaginea. În consecință, ajungi să arăți mai bătrână. Sfatul nostru e să îmbraci haine cu o mărime mai mare, nici mai mult, nici mai puțin.

7. Evită culorile vibrante și extravagante, care au fost populare în anii 80’, în favoarea nuanțelor laconice și expresive. Tonurile profunde, precum albastru, verde sau bordo, arată scump și elegant. Iar dacă îmbraci o haină în culori strălucitoare, de exemplu, o vestă roșie, restul culorilor trebuie să o dilueze.

8. Nu alerga după modă. Hainele pot să arate grozav pe podium, pe manechine, în reviste sau pe colegele tale, dar asta nu înseamnă că vor arăta bine și pe tine, mai ales că moda contemporană e orientată spre femei sub 50 de ani. Fii mai selectivă de fire și nu uita că individualitatea este la modă.

9. Nu purta blugi întinși. Vezi pe etichetă procentul de elastan, lycra sau spandex. El nu trebuie să fie mai mare de 3%. Blugii întinși încă nu au întinerit pe nimeni. Din contra, arată bătrânesc și neîngrijit. Alege modele cu vedere la gleznă.

10. Nu purta coliere din perle. Excesul de perle este asociat cu bătrânețea și absența bunului gust. Astăzi e la modă stilul laconic, cu 1-2 accente moderne, care să-ți sublinieze rafinamentul. Dacă vrei să porți perle, alege cercei (mici) sau un pandantiv elegant, cu doar câteva perle.

11. Renunță la tonurile măslinii și pământii, pentru că ele dau feței o paloare nesănătoasă.

12. Renunță la ținutele compuse din fustă și jachetă, cu atât mai mult dacă partea superioară și inferioară au același desen. Ele se poartă numai la birou.

13. Nu uita că jerseurile clasice au un fason prea conservator și te fac să arăți mai bătrână. Alege fasoane moderne și nu uita să diluezi ținuta cu accesorii.

14. Coafurile pompoase și excesul de machiaj nu au întinerit nicio femeie până acum.

15. În goana după frumusețe, multe femei confundă hainele tinerești, cu hainele care întineresc. Evită fustele mini, volanele, topurile scurte, broderiile, inserțiile, blugii rupți, imprimeurile copilărești și hainele ultra moderne. Eleganța înseamnă simplitate, iar femeile elegante se îmbracă laconic.

16. Completează ținuta cu accesorii, pentru că ele fac diferența. Fie te ajută să arăți mai tânără, fie te fac să arăți mai bătrână. Printre altele, excesul de accesorii este un obicei bătrânesc.

17. Pantofii cu toc gros arată demodat și bătrânesc. Alege un model mai subtil, în care să te simți bine, dar care să arate contemporan.

18. Lungimea rochiei nu neapărat trebuie să crească odată cu vârsta. Totul depinde de preferințele tale și de starea corpului tău. Dacă te poți lăuda cu genunchi frumoși și picioare subțiri, de ce să nu porți o fustă puțin peste linia genunchiului? La urma urmei, nu faci decât să-ți etalezi frumusețea.

19. Orice look va fi compromis dacă îmbraci accesorii ce nu ți se potrivesc după tonalitate. De exemplu, aurul se potrivește femeilor cu tonalitate caldă a feței (ochi căprui, păr caramel, pielea închisă la culoare), iar argintul femeilor cu tonalitate rece (păr blond sau cărunt, ochi albaștri, piele palidă).

20. E rău dacă ținuta nu corespunde grupului de referință din care faci parte. Dacă ești actriță de teatru, atunci ar trebui să alegi un stil boem. Iar dacă ești profesor universitar – un șic intelectual discret.

Citește și: Cum să arăți bine în fiecare zi? 14 reguli de care se ghidează toate femeile stilate!