Femeia după haine se cunoaște: 7 reguli de etichetă pe care NU ai voie să le încalci!

Nu-i suficient să porți haine la modă ca să fii stilată și atrăgătoare. Mai trebuie să știi cum să le porți, pentru că fiecare ținută are specificul său. Eticheta vestimentară întotdeauna dă bine în societate, dar uneori facem gafe fără să ne dăm seama că o încălcăm. Iată 7 greșeli mai puțin evidente, pe care nu ai voie să le comiți!

#1. Sutienul alb sub bluză albă

Sutienul negru purtat sub bluză albă este tabu. Asta știe toată lumea. Din acest motiv, multe femei consideră în mod eronat că un sutien alb este invizibil sub o bluză albă. Mai degrabă invers. Albul este mai vizibil ca negrul. Așa că îți sugerăm să alegi un articol de culoare bej sau de culoarea corpului.

#2. Sutien + crop top

Crop top-ul e o piesă vestimentară controversată și e bun doar într-un singur caz – când e purtat fără sutien. Cu alte cuvinte, ori așa, ori nu-l purta deloc. Bretelele care se strecoară de sub crop top arată vulgar și deplasat.

#3. Nasturii de la sacou

Regula de bază la purtarea sacoului: Sacoul cu 3 nasturi se poartă doar cu nasturele din mijloc încheiat. Dacă dorești, poți să-l închei și pe cel de sus. Dar niciodată doar pe cel de jos sau pe toți 3 concomitent. Dacă jacheta are 2 nasturi, se încheie numai cel de sus.

#4. Ciorapii bej

Cu toate că dresurile bej sunt foarte scumpe, ele sunt lipsite de gust. Prin urmare, să nu te împingă păcatul. Acest articol arată mult prea plictisitor. Dacă tot am vorbit de dresuri, hai să discutăm și despre șosete. Regula e simplă: șosetele gri, negre și albe se poartă cu pantofi colorați. Iar șosetele colorate se poartă cu pantofi întunecați sau gri.

#5. Poșeta și pantofii de aceeași culoare

Poate că regula a fost cândva actuală, dar astăzi este complet depășită. Gentuța în același ton cu pantofii este una din cele mai frecvente greșeli vestimentare în rândul femeilor contemporane.

#6. Șireturile la pantofii Jordan

Pantofii jordan sunt asociați cu libertatea. Și a fost concepuți așa încât șireturile să fie legate neglijent, la fel ca în imaginea de mai sus. E un ton rău să-ți legi șireturile de la jordani în mod tradițional.

#7. Fanta de la sacou

Probabil ai observat că sacourile, jachetele și blazerele au o fantă (sau mai multe) în partea inferioară la spate. Aceasta trebuie desfăcută. Altfel vei arăta caraghios.

Citește și: Ce NU se mai poartă în 2021: 6 combinații vestimentare care te fac să arăți ridicol!