Femeia care sperie și inspiră: 10 reguli de stil de la Carolina Herrera!

Carolina Herrera este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai emblematice figuri din lumea modei. Americanca în vârstă de 83 de ani este renumită pentru liniile vestimentare pe care le produce, dar și pentru felul în care conduce cu mână de fier propria companie de parfumuri. De asemenea, ea a fost timp de 12 ani stilista personală a lui Jacqueline Kennedy și s-a remarcat printr-un simț extraordinar al modei și apariții inconfundabile. Hai să vedem împreună în ce constă stilul acesteia și care sunt regulile după care se ghidează!

1. Investește în garderoba de bază

Moda este efemeră și ultimul răcnet al ei durează maxim un sezon. În schimb, elementele clasice de garderobă nu își pierd niciodată din actualitate, de aceea sunt numite clasice. Fusta creion, rochia neagră, pantalonii conici, cămașa albă, blugii drepți, trenci-ul, pantofii bej – toate acestea se asortează cu orice și îți vor servi mulți ani înainte.

2. Diluează ținuta cu accesorii

Accesoriile transformă ținuta. O duc la nivelul următor. Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale, fără ca buzunarele să aibă de suferit. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă. Anume ele răspund de expresivitate.

3. Nu contează moda, ci stilul

“Niciodată nu am invidiat femeile îmbrăcate după ultimul strigăt al modei. Dimpotrivă, le compătimesc. La urma urmei, au plătit o sumă imensă de bani doar pentru a ține pasul cu moda. Moda e creată pentru a te juca cu ea, iar urmând un șablon, nu o să fii la modă. Hainele trebuie să-ți reflecte stilul și personalitatea și să te facă diferită de ceilalți.”

4. Îmbracă-te conform vârstei

Hainele tinerești nu te fac să arăți mai tânără, ci evidențiază și mai tare disonanța dintre vestimentație și aspect. O femeie elegantă își acceptă vârsta cu demnitate și se îmbracă corespunzător. Iar corespunzător, nu înseamnă haine gri și lipsite de formă. Moda contemporană e foarte generoasă pentru femei de 50, 60 și chiar 70 de ani.

5. Îmbracă haine care stau bine pe corp

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau un simplu tricou – trebuie să stea bine pe corp. Nu vei fi elegantă dacă porți haine strânse pe corp sau, dimpotrivă, supradimensionate. Primele arată provocator, iar cele din urmă îți omoară feminitatea. Hainele pe corp sau cu o mărime mai mare sunt baza unui aspect elegant.

6. Dezvoltă-ți propriul stil

Selectează hainele atent, în funcție de tipul siluetei tale, tonalitatea pielii, coafură și stil. Fii cu ochii pe modă, dar nu alerga după ea. Moda trebuie acceptată în porții mici, altfel vei arăta ridicol. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta.

7. Fii reticentă

Reticentă față de ce? Față de fast, pompă și ținute extravagante! Femeile elegante nu aleargă după branduri scumpe, nu încearcă să iasă în evidență prin ținute provocatoare și nu cumpără toate prostiile dictate de modă, ba mai mult, nu o urmăresc. Ele au încredere în stil, nu în modă.

8. Îmbracă-te simplu

Nu te complica prea mult la alegerea hainelor: cele mai elegante femei nu au nevoie de mult timp pentru a compune o ținută. Ele au încredere în propriul stil. La urma urmei, stilul înseamnă libertate de exprimare și nu cred că cineva poate arăta cu adevărat teribil dacă este sincer față de sine.

9. Ține cont de context

Ținuta întotdeauna trebuie să fie potrivită contextului. Aceasta e una din regulile elementare, care fac diferența dintre o ținută elegantă și una ridicolă, demodată și deplasată. Dress cod-ul e la putere, indiferent de context! Nu poți să vii la birou în fustă mini, iar la un eveniment de seară în hanorac.

10. Nu e vorba de bani

“Moda e scumpă – da. Dar stilul nu este. Cele mai elegante femei pe care le știu, nu sunt foarte bogate. Mai mult decât atât, fetele care au puțini bani se pricep mai bine la stil, fiindcă mereu trebuie să-și pună imaginația la încercare, îmbinând câteva articole scumpe, cu o garderobă întreagă de lucruri ieftine. Ieftin nu întotdeauna înseamnă rău.”