Femeia care sperie și inspiră: 10 reguli de stil de la Anna Wintour, redactorul șef al revistei Vogue!

Anna Wintour este considerată pe bună dreptate una din cele mai emblematice figuri din lumea modei. Englezoaica în vârstă de 71 de ani este redactor șef la revista Vogue din 1988 și Damă Comandor a Imperiului Britanic. Anna conduce cu mână de fier revista și este renumită pentru influența colosală asupra modei și stilul autoritar de management, fiind supranumită: iarna nucleară (joc de cuvinte, Wintour/winter).

Ea s-a remarcat printr-un simț extraordinar al modei, încredere în designeri tineri și apariții inconfundabile (ochelarii de soare întunecați, tunsoarea bob și atitudinea glacială). Hai să vedem în ce constă stilul acesteia și care sunt regulile de care se ghidează!

Reguli de stil pentru femei

Jacheta din tweed, în stil Chanel, e o soluție ideală pentru doamne 60+. Datorită țesăturii dense, costumul e neobișnuit de confortabil, stilat și cât se poate de elegant. Acesta corectează excelent silueta oricărei femei. Nu întâmplător, asemenea articole au fost purtate de Jacqueline Kennedy, Romy Schneider și prințesa Diana.

Fusta trebuie să coboare sub linia genunchiului și poate ajunge până la glezne sau chiar până la podea. Un asemenea stil e decent, elegant și grațios. De altfel, cu cât fusta este mai lungă, cu atât vei părea mai înaltă. Ca să te convingi de acest lucru, compară ținutele de mai jos.

Cu cât e mai mică geanta, cu atât e mai elegantă femeia. De ce? Pentru că o geantă mică e asociată cu delicatețea, rafinamentul și feminitatea. Totodată, greutatea poșetei influențează postura unei femei. E greu să stai dreapta și să fii plină de viață când te trag câteva kilograme în jos. Despre ce rafinament mai poate fi vorba?

Alege pantaloni, rochii, fuste și topuri cu talie înaltă. Talia înaltă te va ajuta să pari mai zveltă și îți va face picioarele să arate mai lungi. O rochie creion îmbină excelent eleganța cu senzualitatea.

Asociind corect culorile și formele, un aspect obișnuit se poate transforma într-un look spectaculos. Totul se rezumă la detalii. De exemplu, imprimeurile. Anna consideră că pentru a arăta armonios, doar un singur element din ținuta trebuie să aibă imprimeuri, iar restul hainelor trebuie să fie monocrome.

O ținută bine gândită înseamnă o armonie perfectă între texturi, accesorii și culori. Tonurile trebuie să se asocieze bine între ele, și cel important, să-ți completeze perfect tonalitatea feței și a părului.

Fusta plisată se potrivește pentru toate vârstele. Un design luminos poate fi asociat cu nuanțe neutre, astfel încât ținuta să arate stilat și laconic. Fusta plisată este feminină, romantică și versatilă. Ea poate fi inclusă într-o paletă variată de ținute, atât pentru ocazii casual, cât și pentru evenimente speciale sau întâlniri de afaceri.

Fusta creion e potrivită pentru ținutele elegante clasice. De regulă, aceasta trece ușor peste linia genunchilor, dar după 50 de ani se recomandă lungimea până la jumătatea gambei. Un astfel de model te ajută să pari mai înaltă și îți scoate în evidență grația și rafinamentul. Dacă modelele clasice îți par mult prea stricte, poți încerca o fustă în carouri sau cu imprimeuri florale, care la sigur te vor evidenția din mulțime.

Nu ezita să te îmbraci expresiv. Câteva accente strălucitoare nu vor face rău nimănui. Dimpotrivă, îți vor evidenția frumusețea, pentru că nuanțele vibrante întineresc. În această vară e la modă culoarea mandarinei.

Citește și: Nu există femei urâte, ci doar femei leneșe: 4 reguli de stil de la Coco Chanel!