Femeia elegantă se îmbracă simplu: 12 trucuri care te vor face mai elegantă!

Niciodată nu am blamat femeile. Și niciodată nu am înțeles bărbații care se plâng pe femeile interesate de bani. Aceiași bărbați care se uită doar după femei îngrijite, cu unghii frumoase, îmbrăcate în rochii scumpe, care miros a paradis și tocmai au ieșit din salon. Vrem noi sau nu, frumusețea are nevoie de bani.

Și, totuși. Nu folosi niciodată cuvântul “ieftin”. Astăzi oricine poate arăta bine în haine mai puțin scumpe. Un design bun e disponibil oriunde. Poți fi elegantă doar în blugi și tricou, totul depinde de tine.” – Karl Lagerfeld, fostul director creativ al caselor de modă Chanel și Fendi

1. Reticența

Reticența față de ce? Față de fast, pompă și ținute extravagante! Femeile elegante nu aleargă după branduri scumpe, nu încearcă să iasă în evidență prin ținute provocatoare și nu cumpără toate prostiile dictate de modă, ba mai mult, nu o urmăresc. Ele au încredere în propriul simț estetic și evită ținutele extravagante în favoarea unor ținute nobile și minimaliste.

2. Accentele

Individualitatea trebuie să rămână întotdeauna pe primul loc. Pentru că este cel mai la modă lucru care poate să existe. Prin urmare, încearcă să iei un lucru complet neașteptat și să-l faci să fie al tău – să te reprezinte. Joacă-te cu contrastele. Orice combinație care sună neobișnuit, vizual arată și mai neobișnuit.

3. Aspectul îngrijit

Nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust, deoarece chiar și un detaliu mărunt precum un pantof zgâriat îți poate compromite întreaga ținută. Hainele trebuie să stea bine pe corp și să se asorteze bine între ele. Experiența arată că poți crea o ținută elegantă chiar și din haine vechi, atât timp cât sunt îngrijite!

4. Minimalismul

Să te îmbraci scump este mai ușor decât pare la prima vedere. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că scump înseamnă, inclusiv, simplu și laconic. Moda contemporană își îndreaptă tot mai des privirea spre terenul minimalismului, care e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp. Dacă porți haine simple, îngrijite și de calitate – nu ai cum să arăți ieftin.

5. Accesoriile

Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă. Dar ai grijă cu numărul lor. Excesul de accesorii arată demodat și bătrânesc. Astăzi e la modă minimalismul, cu 1-2 accente neobișnuite, care să-ți sublinieze individualitatea.

6. Clasicul

Moda este efemeră și durează maxim un sezon. În schimb, garderoba clasică nu se demodează niciodată. Fusta creion, rochia neagră, pantalonii conici, cămașa albă, blugii drepți, trenci-ul, pantofii bej – toate acestea se asociază aproape cu orice și îți vor servi mulți ani înainte. Ele au fost actuale acum 10 ani, sunt actuale astăzi și vor rămâne actuale mereu. Eleganța înseamnă simplitate și calitate.

7. Blănurile

Dar nu așa cum te-ai obișnuit să le vezi. În primul rând, poartă doar blănuri artificiale, pentru că e etic și nu costă mult. În al doilea rând, reinventează fasonul. Poartă-le altfel decât de obicei. Uite o idee care îți va adăuga eleganță și rafinament.

8. Culorile mate

Evită culorile vibrante și texturile complexe. Paleta cromatică trebuie să fie dominată de nuanțe clasice, începând cu alb-negru (ideal pentru imaginea unei femei bogate), precum și de tonuri pastelate, cremoase sau nuanțe întunecate.

9. Poșeta

Cu cât e mai mică geanta, cu atât este mai elegantă. De ce? Pentru că o geantă mică e asociată cu delicatețea, rafinamentul și feminitatea. Totodată, greutatea genții influențează postura femeii. E greu să-ți etalezi rafinamentul când te trag câteva kilograme în jos.

10. Cantitatea

După cum ți-ai dat seama deja, cu cât mai puțin, cu atât mai bine. Un accesoriu întotdeauna dă mai bine decât 5, două culori dau mai bine decât 4, simplitatea dă mai bine decât belșugul etc.

11. Calitatea

Trei componente fac ținuta să arate scump – aspectul îngrijit al femeii, minimalismul și calitatea.De altfel, o doamnă care se respectă nu-și va înfunda garderoba cu lucruri a căror calitate trezește semne de întrebare. Există o regulă nerostită: poți să ai mai puține haine, dar calitatea lor trebuie să fie impecabilă.

12. Încrederea de sine

Marele scriitor german, Erich Maria Remarque, spunea că arată ieftin numai ceea ce porți fără încredere de sine.

Citește și: Nu-ți irosi viața încercând să schimbi ceea ce nu poate fi schimbat! 15 învățături de la legendarul Giorgio Armani