Femeia bogată se îmbracă laconic: 24 de ținute simple ca să arăți nobilă și stilată!

La începutul secolului al XXI-lea în țările occidentale a apărut un concept ce caracteriza stilul unei femei contemporane bogate – „normcore”. Literalmente, această noțiune ar putea fi tradusă ca “normalitate intensă, sfidătoare”.

Stilul caracterizează femeile sigure pe sine, inteligente, independente, care nu simt nevoia să-și demonstreze bogăția și statutul prin haine de marcă scumpe sau accesorii de lux. Aspectul lor iese în evidență prin reținere nobilă, detalii laconice și minimalism.

Ce înseamnă stilul normcore?

Ținute elegante femei

Tendința normcore se caracterizează prin dorința de a arăta „normal”. Asta nu înseamnă că adeptele acestui stil îmbracă orice le cade sub braț. Dimpotrivă, își aleg hainele foarte minuțios, astfel încât să arate întotdeauna elegant și stilat. Hai să vedem împreună în ce constă esența acestui stil de-a dreptul inovator și avangardist. Suntem siguri că vei găsi multe ținute pe placul tău.

Ținute elegante femei 40 de ani

Stilul normcore se particularizează mai întâi de toate prin independență față de tendințe. Femeile bogate, nobile și inteligente nu sunt înnebunite după branduri scumpe, nu cumpără ce le dictează moda, ba mai mult, nu o urmăresc. Ele au încredere în propriul gust și simț estetic și înțeleg foarte bine că stilul nu costă nimic, iar cel mai la modă lucru este individualitatea.

Citește și: Ai împlinit 40 de ani? E vremea să-ți etalezi rafinamentul – 15 ținute stilate pentru femei 40+

Ținute elegante damă cu pantaloni

Adeptele stilul normcore și-au luat un angajament solemn față de calitate. O doamnă care se respectă nu-și va înfunda garderoba cu lucruri a căror calitate trezește semne de întrebare. Există o regulă nerostită: poți să ai mai puține haine, dar calitatea lor trebuie să fie impecabilă. Christian Dior spunea că: “mai bine să ai o rochie bună, decât două rele.”

Citește și: Eleganță și rafinament: 15 reguli de stil de la Christian Dior pe care trebuie să le știe fiecare femeie!

Ținute elegante femei 50 de ani

Doamnele din societatea înaltă evită imprimeurile strălucitoare și detaliile complexe în favoarea ținutelor monocrome, nobile și minimaliste. Chiar și atunci când decid să adauge un pic de prospețime și îndrăzneală imaginii lor, reușesc să facă acest lucru într-un mod elegant și grațios.
Un cod vestimentar strict este doar pentru personal. O doamnă cu statut incontestabil își poate permite să arate natural și nițel neglijent.

Reguli de stil pentru femei

Conceptul normcore neagă rolul extravaganței și imprimeurilor strălucitoare. Paleta cromatică este dominată de alb-negru clasic (ideal pentru imaginea unei femei bogate și luxoase), precum și de tonuri pastelate tradiționale sau nuanțe întunecate profunde. Totodată, societatea înaltă adoră culorile pietrelor prețioase – rubin, safir, smarald, granat.

Citește și: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?

 

Reguli de stil vestimentar

O femeie sigură pe sine și pe frumusețea ei nu se teme să experimenteze cu texturile, combinând mătase cu denim, tricotaj cu piele, pulovere oversize cu fuste mulate din piele. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

Sfaturi vestimentare pentru femei

Din dorința de a ține pasul cu moda multe femei sunt gata să îndure haine în care nu se simt confortabil deloc. O doamnă care se respectă nu-și va sacrifica niciodată confortul de dragul capriciilor versatile ale modei. Hainele îi reflectă individualitatea și cum poți să intri în conflict cu individualitatea ta?

Citește și: Rafinament prezidențial: 7 ținute desăvârșite ale Melaniei Trump

Aceasta își planifică ținuta în funcție de preferințele, necesitățile și parametrii ei individuali și nu există loc pentru accidente. Dacă un pulover este supradimensionat, înseamnă că așa a fost planificat să fie. În general, articolul preferat al femeilor bogate este rochia teacă – impecabilă și universală.

Femei elegante la 50 de ani

Contrar aparențelor, femeile bogate nu poartă în fiecare zi bijuterii prețioase. Fie nu le folosesc deloc, fie își subliniază ținuta printr-o singură bijuterie. În ceea ce privește geanta, portofelul, ceasul, ochelarii și, mai ales, pantofii – investițiile sunt demne de o adevărată aristocrată.

Stiliștii sunt de părerea că ținuta unei femei nobile și stilate trebuie să arate astfel de parcă ar fi fost necesare doar câteva minute pentru a o crea. Un asemenea stil lasă impresia că gustul și simțul estetic sunt calitățile firești, native ale acestor femei.