Fă pauză după 40 de minute lucrate: 10 sfaturi prețioase ca să-ți menții tinerețea, de la un călugăr Shaolin

Ne spunem deseori că sănătatea este cea mai mare bogăție din viață. Dar câți oameni, nu doar vorbesc despre sănătate, dar și fac ceva pentru a o întări? Dacă îți dorești cu adevărat să faci ceva, trebuie să începi să acționezi chiar astăzi. Și pentru ca să reușești să rămâi sănătos, îți oferim un fragment din textele Shaolin.

Acest text a fost scris de un călugăr Shaolin, care era nu doar un maestru în arte marțiale, ci și o persoană foarte înțeleaptă. În acest pasaj, el oferă sfaturi despre cum să păstrezi sănătatea și tinerețea pentru o lungă perioadă de timp.

1. Nu gândi prea mult. Gândurile excesive îți consumă forța și energia. Ele te pot îmbătrâni înainte de timp.

2. Nu vorbi prea mult. Majoritatea oamenilor fie vorbesc, fie acționează. E mai bine să acționezi.

3. Când muncești, lucrează 40 de minute, apoi fă o pauză de 10 minute. Privirea și concentrarea vizuală continuă poate dăuna ochilor și păcii interioare.

4. Când ești fericit, trebuie să controlezi această fericire. Dacă pierzi acest control, dăunezi energiei plămânilor tăi.

5. Nu-ți face griji prea mult și încearcă să te enervezi mai puțin, deoarece aceste emoții dăunează ficatului și intestinelor.

6. Când mănânci ceva, nu mănânca prea mult. Fiindcă supraalimentarea are efect negativ asupra splinei. Dacă ești flămând după ce ai luat masa, mănâncă puțin pentru a opri foamea.

7. Când faci ceva, fă-o minuțios. Nu te grăbi niciodată. Amintește-ți de proverbul: „Grăbește-te încet și vei ajunge mai repede la destinație”.

8. Dacă antrenezi doar corpul și nu faci niciodată gimnastica Qigong, pierzi echilibrul interior și devii nerăbdător. Îți pierzi yin-ul corpului. Gimnastica Qigong te ajută să restabești echilibrul dintr yin și yang.

9. Dacă nu antrenezi corpul și faci doar meditații și gimnastică Qigong, atunci cu timpul, tu vei irosi toată energie yang, ceea ce va aduce cu siguranță la îmbolnăvire.

10. Shaolin Kung Fu este conceput pentru a echilibra yin și yang. Nu contează cât timp dedici antrenamentelor, e important sa simti ceea ce corpul tău are nevoie.