Fă ceea ce te face fericit: 4 activități plăcute, pe care să le practici cel puțin 1 dată pe săptămână

Există câteva recomandări care pot ajuta pe oricine să se simtă mai fericit. Respectă cel puțin câte o recomandare pe săptămână și efectul o să te mulțumească!

1. Învață să primești plăcere atunci când mănânci

Servește masa încet, alege bucatele care îți plac și nu uita că și vesela trebuie să fie frumoasă. Uită de televizor și telefon și imaginează-ți că ești la o cină regală. Nu te grăbi, savurează procesul. Cel puțin o dată pe zi, la cină de exemplu, ia masa împreună cu familia.

2. Ieși în natură

Natura ne umple de energie. Aerul proaspăt ne face să ne simțim mai bine, mai liber. E păcat să nu profiți de această resursă gratuită. Organizează împreună cu familia și prietenii picnicuri. Și nu trebuie neapărat să aștepți vara pentru asta sau să ai un grătar. Fă niște sendvișuri, ia-ți un termos cu ceai, o pătură și pe cei dragi. Îți poți lua un rucsac în spate și explora locuri noi. Experimentează, unește-te cu natura. Simte armonia. Natura are un rol crucial pentru sănătatea mentală a omului. Asta au demonstrat-o savanții. Iubește-te pe tine și lumea care te înconjoară!

3. Cel puțin o dată pe săptămână ieși cu prietenii în oraș

Ai auzit despre piramida lui Maslow? Cercetătorul a creat o piramidă din 5 necesități ale omului. „Necesități”, adică lucruri vitale de care are nevoie omul ca să trăiască și să se dezvolte normal. La nivelul 3 sunt poziționate necesitățile sociale: comunicarea, prietenia, iubirea. Nu distruge necesitățile tale naturale, nu le schimba. Alege ce e mai potrivit pentru tine, un prânz liniștit luni cu prietena sau o cină gălăgioasă cu prietenii vineri seara. Trebuie să ai parte de comunicare în afara familiei.

4. Găsește sportul care-ți place

Nu trebuie neapărat să mergi la sală și să ridici fiare. Poți merge la piscină o dată pe săptămână, poți face aerobică de grup, te poți plimba cu bicicleta sau poți practica yoga. Mergi vara pe role, iar iarna pe patine. Dansează. Alegerea e mare! O poți face acasă sau la sală. În parc sau la terenul de sport. Doar trebuie să începi!

Sportul înseamnă viață. Inițial îți poate fi greu, o să-ți fie lene, n-o să ai chef. Dar în scurt timp o să înveți să primești plăcere de la acest proces. Sportul produce hormonul fericirii, endorfina, întărește imunitatea și îți antrenează puterea de voință.

Fii fericit!