Este mai bine să eviți aceste 6 tunsori: ele fac orice femeie să pară mai bătrână !

Coafura este o parte importantă a imaginii. O tunsoare bine aleasă poate înfrumuseța aspectul, dar alegerea greșită, dimpotrivă, va sublinia defectele și poate chiar adăuga vârstă.

Desigur, coafura trebuie aleasă individual. Există întotdeauna excepții de la reguli, așa că exemplele de mai jos nu trebuie luate ca un adevăr incontestabil. Poate că ceva care nu se potrivește majorității femeilor ți se potrivește foarte bine anume ție.

Dar totuși, există tunsori care vor adăuga vârsta majorității femeilor. Haideți să vedem mai jos, care sunt acestea.

1. Carre drept, fără breton

O tunsoare uniformă a părului va sublinia în mod nefavorabil ovalul plutitor al feței. Iar absența unui breton nu va putea ascunde prezența ridurilor pe frunte. Și multe femei cu vârsta peste 50 de ani au aceste neajunsuri.

Prin urmare, această tunsoare îți poate adăuga vârsta. Mai ales dacă optezi pentru o cărare uniformă. Coafurile cu simetrie perfectă sunt rareori potrivite pentru oricine. Despărțirea laterală și șuvițele gradate de pe față arată mult mai bine.

2. Carre cu breton gros și drept

S-ar părea, care este problema ? Bretonul acoperă fruntea, ascunzând ridurile și concentrându-se asupra ochilor. Dar, cu toate acestea, nu este recomandat să faci un breton gros drept.

În primul rând, astfel de breton nu este la modă. În al doilea rând, această opțiune este cea care adaugă vârsta, mai ales dacă bretonul este combinat cu un bob perfect făcut și bine așezat, cu o tăietură uniformă. Alege o opțiune diferită de breton în funcție de forma feței tale.

3. Părul lung cu o tunsoare dreaptă

Părul lung după 50 de ani, rareori înfrumusețează pe cineva,. Cu toate acestea, există și excepții. Dacă îți pare rău să te desparți de șuvițele lungi, atunci va trebui să-ți dedici mai mult timp îngrijirii. Doar părul bine îngrijit și sănătos va arăta frumos.

Dacă părul a devenit mai puțin gros, fragil și despicat, atunci este mai bine să-ți schimbi tunsoarea. Nu neapărat una scurtă. Pentru multe doamne, lungimea medie este mai potrivită.

4. Tunsoare foarte scurtă

Nu spunem că o tunsoare foarte scurtă îmbătrânește pe toată lumea. Cu siguranță cuiva îi place această opțiune. Principala problemă este că o astfel de coafură deschide complet fața, nepermițându-ți să ascunzi defectele existente.

Așa că este timpul să spargem acest stereotip că odată înaintând în vârstă, trebuie să alegem tunsori tot mai scurte. După părerea noastră, tunsorile foarte scurte arată drăguț la fetele foarte tinere. Astfel de coafuri le subliniază tinerețea și fragilitatea.

Femeile mai în vârstă, ar fi bine să aleagă o altă opțiune, mai ales dacă sunt supraponderale. De exemplu, poți încerca tunsoarea pixie cu șuvițe alungite la coroană.

5. Coafuri cu volum prea mare – Bouffant

Bouffant a fost foarte popular în anii 80-90 ai secolului trecut. Adică în timpul tinereții femeilor care acum au puțin peste 50 de ani.

Iar unele doamne, parcă ar vrea să-și recapete tinerețea anilor 80- 90. Ele încearcă acum să-și facă coafuri cu volum foarte mare. Dar, din păcate, o astfel de tehnică nu te face mai tânără, ci, dimpotrivă, adaugă vârstă.

6. Coafuri cu părul pieptănat neted pe spate

Aici nu este vorba despre tunsoare, ci despre aranjare. Nu ar trebui să-ți piepteni cu atenție tot părul pe spate și chiar să umpli aceste șuvițe cu lac. Un astfel de stil este bun pentru femeile tinere. De regulă, pentru doamnele mai în vârstă, aceste tehnici nu mai merg. Ea nu face decât să sublinieze toate schimbările legate de vârstă.

Și, în general, atunci când îți coafezi părul, nu ar trebui să te strădui să-ți coafezi părul foarte neted și perfect așa cum se spune, „ fir la fir”. Această coafură te va îmbătrâni. Coafarea naturală cu o ușoară notă de neglijență va arăta mult mai bine. Acest stil va ajuta la reîmprospătarea imaginii și te va face să arăți mai tânără decât anii tăi.

Acum că ai aflat toate secretele, este timpul pentru o schimbare ! Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să -l distribui și prietenilor !