„Eram tânăr și frumos, dar acum sunt doar frumos”: 13 fotografii cu bătrânii care nu au pierdut simțul stilului

Fotograful, Igor Gavar, fotografiază persoanele în vârstă care, de-a lungul timpului, au păstrat un mare simț al stilului și se îmbracă așa, de parcă nici nu au îmbătrânit.

Nici circumstanțele, nici puterea stereotipurilor asociate vârstei nu pot opri dorința de a arăta frumos. De-am fi și noi atât de pozitivi și optimiști când vom ajunge la bătrânețe!

Irina Andreevna, 75 de ani. Omsk.

”Sunt deseori confundată cu o actriță sau o turistă străină. Datorită acestor situații, uneori cunosc oameni interesanți. Într-o zi am întâlnit o familie de chinezi. Capul acestei familii lucrează ca traducător. Când vine o delegație străină în Omsk, traducătorul le arată orașul și mă invită în calitate de însoțitoare rusă”.

Victor Afanasevich, 71 de ani.

„Soarele răsare, ziua începe și acest lucru este suficient pentru ca viața să continue. Trebuie să te concentrezi asupra acestui ciclu etern al vieții, orice altceva vine de la sine”.

Albina Stanislavovna, 70 de ani. Moscova.

„Odată m-am urcat în metrou, iar managerul de recrutare a actorilor, m-a observat și m-a invitat la casting. Am venit și am fost aprobată pentru rolul din filmul „Sirena”. Era anul 2007. De atunci joc în filme și emisiuni TV. Recent am jucat rolul din filmul Renatei Litvinova, „Ultima poveste a Ritei”. Înainte de cariera mea de actorie, lucram la o fabrică de textile”.

Lev Avramovici, 88 de ani. Moscova.

„Eu nu am ales în ce să mă îmbrac. Acestea sunt hainele în care mă plimb de obicei”.

Larisa Iosifovna, 63 de ani. Moscova. Secretară.

Gennady, 78 de ani. Moscova.

„Cel mai important lucru este mișcarea și viața mea este subordonată acesteia. Mă ridic din pat la 5:20, fac exerciții, apoi 5 km merg pe jos, seara fac masaj. Întreaga mea săptămână este programată: 2 zile merg la fitness, 2 zile joc șah pentru a îndepărta senilitatea, sâmbătă și duminică – dansurile și o dată pe săptămână merg la saună. Nu înțeleg oamenii care petrec zile în șir la scara blocului”.

Nadezhda Dmitrievna, 62 de ani. Moscova.

„Este foarte important să-ți evaluezi în mod adecvat vârsta, pentru a înțelege că de-a lungul anilor aspectul tău se schimbă și trebuie să-ți alegi un alt stil, corespunzător acestor schimbări. Unele femei, care trec de o anumită limită de vârstă, încearcă să se întoarcă din nou în tinerețe și de aceea par destul de ridicole”.

Ekaterina Pavlovna, Omsk. A lucrat ca profesor de engleză la Universitatea de Stat din Omsk.

Svetlana Grigoryevna, 65 de ani.

„Adesea, transform lucrurile, adaug ceva de la mine, în special lucrurilor cumpărate. Am acest obicei încă din copilărie. Cât eram la școală, era interzis să ieși în evidență, toată lumea purta aceeași uniformă. Dar întotdeauna schimbam ceva în felul meu și atât de subtil, abia sesizabil, încât numai eu știam despre aceste schimbări. Acest lucru era suficient pentru a mă simți specială și unică”.

Evgeny Andreevich, 67 de ani. Sankt Petersburg

Nelly, 72 de ani.

„Odată am plecat la farmacie pentru a cumpăra niște pastile, dar până la urmă mi-am cumpărat niște cercei minunați și nu regret asta”.

Anatoly Grigorievici, 56 de ani.

„Eram tânăr și frumos, dar acum sunt doar frumos”.

Dagmara Alexandrovna, 97 de ani. Moscova.

„E foarte important să nu te descurajezi, să fii mereu într-o dispoziție bună și să le transmiți oamenilor această dispoziție. De ce să fii trist și să-i molipsești pe alții? Dacă să molipsești, atunci doar cu râsul!”