Eleganța vârstei a doua: 12 ținute fermecătoare pentru femei 40+

Fiecare femeie își dorește să fie fermecătoare în orice circumstanțe. Iar un look fermecător are două componente esențiale: un aspect îngrijit și o ținută bine gândită. Să alegi o ținută care să-ți etaleze frumusețea și rafinamentul nu-i deloc ușor. Mai ales după 40 de ani, când corpul se schimbă și odată cu el se schimbă și garderoba. Dar fiecare vârstă are farmecul său și astăzi vom prezenta 12 ținute cu ajutorul cărora poți să-l evidențiezi.

Ținute elegante femei 40 ani

Femeile elegante se îmbracă simplu – fără imprimeuri sofisticate, explozie de culori, detalii vulgare sau accente provocatoare. Pantaloni negri, croiți lejer – pentru comoditate, un pulover subțire și delicat – pentru rafinament, o eșarfă vaporoasă – pentru un plus de expresivitate și un pandantiv stilat – pentru completarea imaginii. De altfel, unicul element care compromite imaginea de mai jos sunt pantofii. Sugestia noastră este să-i înlocuiești cu un model mai puțin extravagant.

Înlocuind pantalonii negri cu pantaloni albi și diminuând saturația puloverului, look-ul devine instantaneu mai proaspăt, silueta mai ușoară, iar chipul mai expresiv. Și da, acești pantofi arată mult mai bine și îți vor face piciorul mai grațios.

Ținute femei peste 40 ani

Dacă tot am vorbit de picioare – pentru a sublinia delicatețea lor, alege pantaloni conici, croiți lejer, cu vedere la gleznă. Aceștia pot fi completați cu sandale sau pantofi cu toc subțire și un top semi-mulat. În ceea ce privește cromatica, îți recomandăm să alegi tonuri deschise și nuanțe pastelate.

Dacă dorești să adaugi un pic de prospețime și expresivitate imaginii tale, poți completa o ținută monocromă (albă sau neagră) cu o cămașă lungă, în tonuri vibrante, care să dilueze tabloul monocrom. Nu uita că ținutele și culorile ne influențează emoțiile și starea de spirit. În plus, o rochie de tip cămașă ascunde excelent imperfecțiunile siluetei, echilibrând partea superioară și cea inferioară a ținutei.

Ținute casual femei 40 ani

Dacă nu ești amatoare de ținute colorate, poți reveni la un stil ceva mai conservator. Dar ca să nu arăți banal și plictisitor, nu uita de contraste și imprimeuri. De altfel, adidașii pot fi la fel de eleganți ca pantofii. Astăzi, unele femei poartă chiar și rochii împreună cu adidași. Moda a fost dată de celebrul designer al casei de modă Chanel, Karl Lagerfeld.

Toate modelele Chanel au apărut pe podium în rochii elegante sau în costume clasice și adidași, chiar și cele în ținute de nuntă. În scurt timp, femeile din toată lumea au început să imite acest stil confortabil și neobișnuit.

Citește și: Rochie și adidași! 5 sfaturi cum să porți acest look ca să fii întotdeauna elegantă!

Dacă îți place să arăți laconic, enigmatic și reținut – ținutele de mai jos sunt ceea de ce ai nevoie. Ele îți vor da un aer misterios și seducător. Femeile elegante nu au nevoie de decolteuri și fuste mini pentru a câștiga atenția unui bărbat.

Haine pentru femei de 40 de ani

Pantalonii Palazzo, care arată ca o fustă lungă de la distanță, ajută la crearea unui aspect romantic și îndrăzneț. Aceștia pot fi completați cu o bluză petrecută și sandale, care oricum nu se văd.

Nu uita că frumusețea vine din interior, iar vestimentația e dată ca să o evidențiezi. Dacă ți-a plăcut colecția de azi, poți găsi mai multe ținute inspirate în articolul de mai jos, care sunt create de același model.

Citește și: Tânără și frumoasă după 50 de ani: 15 ținute superbe, ca să arăți mereu de nota zece!