Eleganța se învață: Iată cum să rămâi elegantă, chiar dacă ai un buget limitat!

O femeie elegantă nu are nevoie de haine scumpe. Ea știe să creeze o ținută elegantă din puținul pe care îl are. Mai mult, ea știe că poți arata la fel de bine într-o bluziță de 15 euro, precum într-una de 150. Important e să te încrezi în propriul gust și să alegi ținutele inteligent. Iată 7 lucruri pentru care ai putea să plătești mai puțin.

#1. Accesoriile

Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale, fără ca buzunarele să aibă de suferit. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă.

Și nu ai nevoie de bijuterii scumpe, pentru că nu întotdeauna bijuteriile scumpe arată mai bine. Mai mult, nu întotdeauna arată mai scump. Iată două modele de cercei. Unul costă 2 euro, iar altul 660. Care e modelul cel scump? Cel din stânga sau cel din dreapta? Așteptăm părerea ta în comentarii.

#2. Cosmeticele

Dacă un produs cosmetic e de zece ori mai scump, nu înseamnă că e de zece ori mai bun. Nu uita că plătim pentru brand, în promovarea căruia s-au investit sute de milioane de dolari.

Asta nu înseamnă că trebuie să-ți iei cosmetice ieftine din surse obscure (de exemplu, de la vânzătorii ambulanți care promit marea și sarea pentru 2 lei). Asta înseamnă că trebuie să dai dovadă de discernământ la alegerea produselor cosmetice. Mai multe despre cum ne păcălesc producătorii am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Sunt doar o vrăjeală: 10 mituri despre frumusețe, care ne fac să arătăm mai rău!

#3. Ochelarii de soare

Ochelarii de soare pot transforma o ținută banală într-una stilată și atrăgătoare. În plus, ei protejează pielea de acțiunea razelor ultraviolete și ascund ridurile de expresie.

Dar și pentru ei plătim prea mult. Din fericire, astăzi există mărci care produc ochelari de calitate superioară, ce costă de 10 ori mai puțin decât modelele scumpe, pe care le cumpărăm de obicei. Iată două modele de ochelari. Unul costă 225 de euro, altul 23. Cum crezi, care este mai bun?

#4. Pălăriile

Pălăriile, șepcile, batistele – ce ne facem fără ele? O pălărie te protejează de soare și îți dă un aer grațios. Dar nu te grăbi să cumperi branduri de lux. De exemplu, Zara vinde în acest an pălării adorabile de vară. Din punct de vedere al calității și fasonului, ele nu se deosebesc cu mult de Dolce Gabbana sau Borsalino. Iată două modele de pălării. Unul costă 145 de euro, iar altul 12. Care îți place mai mult?

#5. Manichiura

Pentru stiliștii profesioniști, noțiunea de manichiură scumpă înseamnă mai întâi de toate calitate și aspect îngrijit. Nici vorbă de strasuri, glitter sau marmură. O manichiură în tonuri delicate de bej, crem, roz pudrat sau gri deschis poate fi asociată cu orice ținută și va înfrumuseța mâinile oricărei femei. Nu e nevoie să te complici.

#6. Cămașa albă

Fiecare femeie trebuie să aibă în dulap măcar o cămașă albă. Aceasta nu se demodează niciodată, arată stilat, laconic, elegant și cât se poate de expresiv. Și chiar nu te costă scump, deoarece vizual nu există o diferență principială dintre o cămașă albă de 80 de lei și una de 800.

Prețul depinde de calitatea țesăturii și de brand. Dar fiecare marcă are alternative de calitate, la preț redus. Iar preț redus nu întotdeauna înseamnă mai rău. De exemplu, în imaginea de mai jos avem două cămașe. Una costă 480 de euro, iar alta 35

#7. Blugii

Despre blugi am scris un articol întreg în care am comparat în cele mai mici detalii un model H&M, care e destul de popular printre produsele de tip mass-market și are un preț accesibil. Și un model Emporio Armani – un brand super scump, cu istorie seculară și renume mondial.

Citește și: Am comparat un model de blugi ce costă 20 de euro cu un model de 180! Rezultatul a fost neașteptat!