9 trucuri de frumusețe pe care orice femeie frumoasă trebuie să le știe!

Frumusețea este relativă și depinde de percepția fiecăruia dintre noi. Dar aspectul îngrijit este o chestiune de principiu. Nu poți să fii frumoasă atât timp cât ești neîngrijită. Și invers. Poți să fii mai puțin frumoasă, dar dacă ești îngrijită, vei fi pe placul tuturor. Iată 9 trucuri de frumusețe pe care orice femeie frumoasă trebuie să le știe.

Trucuri de frumusețe pentru femei

1. Nimănui nu-i place părul subțire, fără volum. Pentru a remedia această problemă, adaugă în șampon suc de lămâie și aloe vera. Câte o parte de suc, la zece părți de șampon. Aloe întărește foliculii de păr și structura acestora, prevenind căderea părului și despicarea vârfurilor. Iar compușii din lămâie irită pielea capului, stimulând în acest fel creșterea părului.

2. Sprâncenele au un rol important în aspectul unei femei. Ele echilibrează trăsăturile feței și conferă chipului expresivitate. Iar pentru a avea sprâncene expresive și frumoase fă-ți sprâncene arcuite la capăt. Asta înseamnă că marginile sprâncenelor depășesc cu mult colțurile exterioare ale ochilor – astfel de sprâncene vorbesc despre o femeie puternică și sigură de sine.

3. Nu accentua genele inferioare. Odată cu vârsta, genele superioare își pierd culoarea, lungimea și vigoarea. Cele inferioare sunt afectate mai puțin. Și dacă le vopsești în egală măsură, vei crea un dezechilibru care îți va face privirea greoaie. La modul practic, trebuie să acorzi mai multă atenție genelor superioare, iar cele inferioare nu trebuie lucrate deloc sau numai colțurile exterioare.

4. Manichiura franțuzească este cel mai elegant stil de manichiură. Un vârf perfect de manichiură franțuzească se face din trei aplicări. Șterge vârful pensulei de marginea sticlei de ojă și aplică primul strat de la stânga spre mijloc. Apoi aplică al doilea strat de la dreapta spre stânga. Apoi rotunjește mijlocul aplicând cel de-al treilea strat. Asimetria se poate șterge cu un bețișor cosmetic îmbibat în dizolvant.

5. Fiecare femeie își dorește să aibă buze mari și frumoase. Dar nu orice femeie este gata să apeleze la silicon. Din fericire, pentru a da volum buzelor nu ai nevoie de silicon! Mai întâi, trebuie să le conturezi cu ajutorul unui creion de buze, asortat cu nuanța rujului tău, după care aplică rujul propriu-zis. Dar fii atentă! Conturul trebuie să extindă ușor linia buzelor pentru a obține volumul necesar.

6. Deși cărbunele activ e negru, datorită lui dinții devin mai albi. Zdrobește un comprimat și adaugă puțin apă până obții o pastă. Aplică pasta pe periuța de dinți și spală-ți dinții ca de obicei. Apoi clătește-ți gura cu apă. Cărbunele medicinal este un agent abraziv destul de puternic și nu trebuie folosit mai des decât o dată pe lună. Pentru un produs mai blând, poți amesteca pulberea cu pastă de dinți.

7. Odată cu înaintarea în vârstă părul devine cărunt. Pentru a face părul cărunt mai întunecat, tratează firele cu ulei de măsline timp de o oră, în fiecare seară și deja peste două săptămâni vei simți efectul dorit. Uleiul de măsline previne albirea asociată cu mătreața, redă nuanța naturală a părului, reglează pH-ul foliculilor de păr și reface părul degradat de proceduri chimice.

8. Și totuși, firele de păr de pe față irită mai mult decât părul cărunt, iar îndepartarea lor nu este întotdeauna ușoară, deoarece trebuie să apelezi la proceduri dureroase la salon sau să cumperi creme depilatoare scumpe. Pentru a le îndepărta mai ușor, amestecă 2 lingurițe de miere, 2 linguri de suc de lămâie și o lingură de fulgi de ovăz macinat și aplică pe piele timp de 15 minute.

9. Iar dacă vrei ca buzele tale să arate perfect, exfoliază buzele cu peria pentru sprâncene sau cu periuța de dinți. Nu cu aceeași periuță! E bine să ai una pentru buze și una pentru sprâncene. Datorită ei, buzele vor căpăta un aspect îngrijit, iar rujul se va aplica uniform. Apropo, ca rujul să aibă un efect durabil, mușcă cu buzele un șervețel de hârtie imediat după ce te-ai dat cu ruj, apoi aplică rujul a doua oară.