Eleganța se învață: Aceste 5 reguli te vor face elegantă la 40+

Să te îmbraci elegant este mai ușor decât pare la prima vedere. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că a arăta elegant înseamnă inclusiv a te îmbrăca simplu și laconic. Moda contemporană e despre minimalism, care e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp.

1. Minimalismul

Femeile sigure de sine nu simt nevoia să-și demonstreze bogăția și statutul prin haine scumpe sau accesorii de lux. Aspectul lor iese în evidență prin reținere nobilă, detalii laconice și minimalism.

2. Imprimeurile clasice

Clasicul nu se demodează niciodată. Prin urmare, renunță la imprimeurile florale, imprimeurile copilărești și stilul animal print. Ținutele simple și laconice întotdeauna au arătat nobil și elegant. Iar dacă vrei să adaugi puțină expresivitate ținutei tale, alege un imprimeu clasic – carouri, dungi sau buline.

3. Aspectul îngrijit

Nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust, deoarece chiar și un detaliu mărunt precum un pantof zgâriat îți poate compromite întreaga ținută. Hainele trebuie să stea bine pe corp și să se asorteze bine între ele. Experiența arată că poți crea o ținută elegantă chiar și din haine vechi, atât timp cât sunt îngrijite!

4. Verticalele de culoare

Femeile elegante evită detaliile complexe în favoarea ținutelor monocrome, nobile și minimaliste. Ele arată nobil și elegant. Mai mult decât atât, orice ținută monocromă creează o linie verticală care alungește vizual silueta. Un astfel de stil îți va împrospăta imaginea și te va face vizual mai ușoară.

În ultimii ani, tot mai multe femei renunță la rochiile scurte, deasupra genunchiului, în favoarea rochiilor lungi, până la glezne sau chiar până la podea. Un asemenea look arată romantic, elegant și tentant.

5. Pantalonii din țesături fine

O ținută elegantă poate fi compusă chiar și cu pantaloni. Alege modele fluide, croite lejer, care arată elegant și sunt confortabili în același timp. Mult contează culoarea. Culorile deschise întineresc. Dintre tonurile deschise îți recomand culoarea albastră. Albastrul deschis este la fel de universal, laconic și elegant precum albul, dar mult mai expresiv.

Și nu uita de roz. Culoarea roz arată delicat, grațios și feminin. Ea adăuga look-ului prospețime și întinerește imaginea unei femei. Iar ca ținuta să nu arate mult prea infantil, rozul se diluează cu alb.

Citește și: O femeie elegantă este o femeie frumoasă: 8 reguli de bază ale femeii elegante!