Eleganță regală: ce haine poartă cele mai elegante femei din lume?

Familiile regale sunt mereu în centrul atenției. Mai cu seamă familia regală britanică, care este cea mai renumită din lume. Femeile din familia regală sunt urmărite, admirate și adorate în toată lumea. Ele sunt considerate icoane ale stilului și rafinamentului, iar ținutele lor sunt un etalon pentru femeile din întreaga lume. Hai să vedem împreună în ce constă stilul acestora.

Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a este simbolul și întruchiparea Marii Britanii. Prin urmare, întotdeauna trebuie să arate elegant. Toată lumea știe cât de mult reginei îi plac pălăriile și ținutele colorate.

Și acesta nu e un capriciu regal, ci o strategie bine gândită. În primul rând, hainele colorate o scot în evidență și îi subliniază statutul. Iar în al doilea rând, e nevoie de ele ca în cazul unei situații neprevăzute, garda de corp să o poată identifica în mulțime.

De fapt, tradiția a fost începută încă de mama ei, care iubea ținutele strălucitoare și în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial purta look-uri în culori vibrante pentru a-și susține națiunea și a transmite oamenilor un mesaj optimist.

Regina Elisabeta a II-a este foarte pasionată de pălării și are peste 5 mii de articole în colecție. Conform protocolului regal, marginile acestui accesoriu nu trebuie să fie prea largi, astfel încât oamenii să poată vedea clar fața reginei.

Eticheta spune că pantofii reginei trebuie să fie discreți. În garderoba Elisabetei a II-a nu există pantofi cu tocuri înalte. Ea preferă pantofii clasici de culoare neagră, cu toc gros de până la 5 cm.

Elisabeta a II-a colaborează cu diferite case de modă și branduri care îi furnizează haine și accesorii exclusiviste. Una din piesele ei preferate este basmaua, pe care de mai bine de 10 ani o cumpără de la celebra firmă pariziană – Hermes.

Celebrele gentuțe cu mânere lungi sunt furnizate de Launer. Firma produce în fiecare an patru poșete unice pentru regină. Mărcile ei preferate sunt Diva și Traviata.

Regina alege cu meticulozitate până și umbrelele pe care le poartă. Fiecare din ele are forma unei cupole transparente, astfel încât oamenii să-i poată vedea chipul. Pentru un plus de expresivitate, fiecare umbrelă este completată la capete cu o dungă colorată, care se asociază cu restul ținutei.

Ducesa de Cambridge

Kate Middleton este favorita maselor, dar și a cercurilor restrânse. Ea este un simbol al feminității și eleganței, motiv pentru care a reanimat interesul față de familia regală britanică.

Kate își alege hainele foarte minuțios, astfel încât să arate întotdeauna elegant și stilat. Influența ei asupra modei este atât de mare, încât o singură apariție în public într-o cămașă de marca X sau pantofi de marca Y, pot transforma un brand mic într-un brand renumit.

Kate este adepta unui stil vestimentar rezervat, elegant și laconic. Englezoaica aproape niciodată nu apare în public cu umerii goi. Ultima dată acest lucru s-a întâmplat în anul 2017. Ea preferă rochiile lungi, croite lejer, cu umerii acoperiți și lungimea până la podea.

Printre mărcile ei preferate se număr Alexander McQueen. Rochia de mireasă și ținutele de botez ale ducesei au fost create de această casă de modă. Când este vorba de rochii de seară, Kate aproape întotdeauna alege modele de la Jenny Packham. Iar în viața de zi cu zi, poartă ținute casual de la Wickstead. De asemenea, ducesa de Cambridge preferă paltoane Mulberry și pălării de la designerul Philip Tracy.

Ducesa de Sussex

Chiar dacă Meghan Markle nu mai face parte din familia regală britanică, oamenii în continuare o asociază cu regalitatea. După căsătoria cu prințul Harry, vedeta a trebuit să-și revizuiască simțitor garderoba, renunțând la hainele strânse pe corp, fustele mini și decolteul provocator.

Totuși, ținutele ducesei au fost întotdeauna expresive și nițel provocatoare. Meghan nu ezita să poarte rochii cu spatele și umerii goi, fuste midi și decolteuri adânci, încălcând toate regulile scrise și nescrise ale etichetei regale. În plus, Meghan Markle adoră culoarea neagră, pe care familia regală o poartă la înmormântări.

Cu toate acestea, milioane de femei din toată lumea i-au îndrăgit stilul și o consideră o adevărată icoană a modei. Printre mărcile preferate ale ducesei se numără J. Crew, Givenchy, Karen Walker, Brandon Maxwell, Oscar și Renta.

Printre altele, Meghan și-a încercat puterile ca designer și creatoare de modă. Ținutele confecționate de ea au apărut în colecțiile celor de la Marks & Spencer, Jigsaw și John Lewis.

Citește și: 7 motive de ce Prințesa Diana nu era iubită de familia regală, dar era adorată de popor!