Eleganța înseamnă simplitate: 7 sfaturi care te vor face elegantă

Fiecare femeie își dorește să fie elegantă. Iar un look elegant are două componente de bază: un aspect îngrijit și o ținută bine gândită. Să alegi o ținută care să-ți etaleze rafinamentul nu-i deloc ușor. Dar ca să nu dai greș, iată câteva reguli de bază, pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată.

1. Poartă culori pastelate

Evită culorile vibrante, agasante și croielile complexe. Paleta cromatică trebuie să fie dominată de nuanțe clasice, începând cu alb-negru (ideal pentru imaginea unei femei elegante) și terminând cu tonuri pastelate, cremoase sau nuanțe întunecate. O alegere universală, actuală pentru toate femeile, este culoarea bej.

2. Nu uita de accente

Culorile pastelate sunt bune, dar asta nu înseamnă că nu poți purta haine în culori vibrante. Individualitatea trebuie să rămână întotdeauna pe primul loc. Pentru că este cel mai la modă lucru care poate să existe. Un pulover portocaliu poate să dea bine dacă așa dorește sufletul tău. Joacă-te cu contrastele. Orice combinație care sună neobișnuit, vizual arată și mai neobișnuit.

3. Joacă-te cu textura, culoarea și fasonul

De altfel, moda ne este dată ca să experimentăm, ca să ne jucăm cu ea și ca să ne exprimăm individualitatea. Nu te sfii să îmbini stiluri, fasoane și culori diferite. Mai mult decât atât, nu te teme să experimentezi cu texturile, combinând mătase cu denim, tricotaj cu piele, pulovere oversize cu fuste mulate din piele. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

4. Fii cu ochii pe modă

Dar nu alerga după ea. Moda trebuie acceptată în porții mici, altfel vei arăta ridicol. Cu alte cuvinte, evită extremele. Nu te poți dezice totalmente de modă, dar să imiți obsesiv și orbește fiecare ținută afișată în revistele de frumusețe, tot nu-i cea mai bună idee. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta. Nu uita că moda ne este dată să ne jucăm cu ea, nu să ne închinăm ei.

5. Nu uita de clasic

Iar dacă nu îți place să urmărești tendințele modei, nu te descuraja. Moda este efemeră și durează maxim un sezon. În schimb, garderoba clasică nu se demodează niciodată. Fusta creion, rochia neagră, pantalonii conici, cămașa albă, blugii drepți, trenci-ul, pantofii bej – toate acestea se asortează aproape cu orice și îți vor servi mulți ani înainte. Ele au fost actuale acum 10 ani, sunt actuale astăzi și vor rămâne actuale mereu.

6. Ai grijă de hainele tale

Nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust, deoarece chiar și un detaliu mărunt precum un pantof zgâriat îți poate compromite întreaga ținută. Hainele trebuie să stea bine pe corp și să se asorteze bine între ele. Experiența arată că poți crea o ținută elegantă chiar și din haine vechi, atât timp cât sunt îngrijite!

7. Nu te dichisi

Să te îmbraci elegant este mai ușor decât pare la prima vedere. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că elegant înseamnă, inclusiv, simplu și laconic. Moda contemporană își îndreaptă tot mai des privirea spre terenul minimalismului, care e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp. Dacă porți haine simple, îngrijite și de calitate – nu ai cum să arăți ieftin.

Citește și: Nu, nu și iarăși nu! 5 greșeli vestimentare ce compromit imaginea unei femei de 45 de ani!