Eleganța înseamnă simplitate: 12 ținute superbe în stil minimalist!

Să te îmbraci elegant este mai ușor decât pare la prima vedere. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că a arăta elegant înseamnă inclusiv a te îmbrăca simplu și laconic. Tendințele contemporane ale modei își îndreaptă tot mai des privirea spre terenul minimalismului, care e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp.

Ținute elegante pentru femei

Tot mai multe femei renunță la fustele scurte, deasupra genunchiului, în favoarea fustelor lungi, până la glezne sau chiar până la podea. Un asemenea look arată romantic, elegant și tentant. Același lucru e valabil pentru rochii și pantaloni.

Prin urmare, îți sugerăm să atragi atenția la un compleu fin de mătase, alcătuit din bluză și pantaloni. Dacă te poți lăuda cu o siluetă fină și subțire, aceste piese nu trebuie să lipsească din garderoba ta.

3 componente fac ținuta să arate scump – aspectul îngrijit al femeii, minimalismul și calitatea. Doamnele din societatea înaltă evită imprimeurile strălucitoare și detaliile complexe în favoarea ținutelor monocrome, nobile și minimaliste.

În ceea ce privește cromatica, tonurile neutre (alb, negru, gri, maro), cele pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu) și cele cremoase sunt întotdeauna binevenite, deoarece se asociază ușor între ele, arată feminin, delicat, stilat și nu va mai trebui să pierzi timpul în căutarea unor combinații inspirate de culori.

Ținute elegante damă

Fii atentă la imprimeuri. Dacă nu știi ce să alegi, apelează la stiluri testate în timp: haine în dungi, în carouri sau cu buline. Aceste imprimeuri arată grozav pe tonuri neutre, pastelate și întunecate. Un alt stil la care merită să atragi atenția, sunt imprimeurile florale pe fundal neutru, monocrom.

Știai că hainele în dungi orizontale, bicolore, au fost un articol pur masculin? Cum au ajuns să fie purtate de femei? De vină e Coco Chanel.

Inspirată de uniforma în dungi a marinarilor francezi, Coco Chanel și-a lansat colecția de haine tematice, transformând tricoul nautic într-un articol de garderobă pentru femei, care se bucură de popularitate până în ziua de azi. Prin urmare, un compleu în dungi orizontale, cu talie înaltă, e un outfit numai bun pentru zilele însorite de vară.

Ținute elegante damă cu pantaloni

Nu uita că o femeie contemporană își poate permite soluții neobișnuite. Dacă vrei să adaugi un pic de magie în viața ta de zi cu zi și să te simți o adevărată prințesă, atunci tot de ce ai nevoie e un compleu alb, decorat cu note muzicale. Pretențios? Da. Elegant? Da. Confortabil? Sigur că da! Mozart și Beethoven ar fi dat like!

Alege pantaloni cu talie înaltă și picioarele tale vor arăta mai lungi și, implicit, mai subțiri. Hainele cu talie înaltă au îndrăgostit în sine milioane de femei din întreaga lume pentru că subțiază talia și întind vizual silueta, subliniind eleganța fiecărei femei și făcându-le să pară mai înalte.

Ținute elegante vară

Culorile pastelate revin în tendințe în fiecare vară. E vorba de numeroase culori în tonuri deschise și delicate, numai bune pentru o femeie gingașă și cochetă. Din casta tonurilor pastelate fac parte bej, azuriu, turcoaz, roz-deschis, roz-pudrat, liliac-pal, nisipos, bleu, mentă, sakura, nuanțe palide de galben și oranj stins.

Îți propunem să atragi atenția la nisipos, care e o nuanță subapreciată. În zadar. Uite cât de elegant poate să arate.

Moda este schimbătoare și reflectă întotdeauna starea de spirit a societății. În ultimii ani, mai mult ca niciodată până acum, femeile se gândesc la confortul lor fizic și emoțional.

În consecință, întâlnim tot mai multe femei nemachiate, dar atrăgătoare, îmbrăcate în haine comode, dar stilate, care poartă tunsori obișnuite, dar cuceresc prin naturalețea lor. Așadar, ce zici de o rochie fină, în tonuri moi, care cade liber și arată extraordinar de natural?

Rochii elegante de vară

Multe femei apreciază rochia wrap pentru versatilitate. Rochia halat se potrivește atât femeilor subțiri, cât și celor plinuțe și evidențiază subtil grația și rafinamentul feminin, mascând și mai subtil zonele cu probleme.

Rochia se potrivește atât pentru petreceri și ocazii speciale, cât și pentru plimbări sau alte activități cotidiene, în dependență de ce lungime, culori și accesorii alegi.

Iar o rochie plisată, cu talie înaltă, e numai bună pentru a ascunde eficient șoldurile femeilor plinuțe sau, dimpotrivă, pentru a face mai generoase șoldurile femeilor slabe. Aceasta poate fi asociată cu diferite modele de pantofi, începând cu adidași și terminând cu tocuri stiletto.

Rochii elegante de zi

Stilul nautic este fermecător, dar reține o regulă cât se poate de simplă: Liniile verticale îți fac silueta (talia, pieptul, șoldurile) mai îngustă, iar liniile orizontale mai lată. Liniile verticale te fac mai înaltă, iar cele orizontale mai scundă. Liniile verticale te fac mai zveltă, iar liniile orizontale mai plinuță.

Dacă ți se pare că ai șolduri mult prea modeste, poți îmbracă acest model de pantaloni pentru a le face mai generoase. Dar dacă ți-ai făcut provizii sau lupți cu kilogramele în plus, renunță la astfel de experimente.

Rochia în stil cloș, de lungime medie, inspirată din ținutele lui Audrey Hepburn, pe cât este de elegantă, pe atât este de confortabilă. Acest model va masca mai bine ca oricare altul carențele siluetei tale și îți va adăuga farmec și prospețime. Fii sigură că nici un bărbat nu va privi nepăsător în direcția ta.

Citește și: O femeie elegantă este o femeie frumoasă: 8 reguli de bază ale femeii elegante!