Stilist: Iată cum poți crea o ținută elegantă fără să cheltui nici un ban!

O femeie elegantă nu are nevoie de haine scumpe. Ea știe să creeze o ținută elegantă din puținul pe care îl are. Mai mult, ea poate arăta impecabil chiar și în haine care au peste 10 ani, dezvăluie Sarah Keith Byrne, una dintre cele mai renumite stiliste din Marea Britanie.

Sarah participă la multe evenimente și mereu trebuie să-și schimbe garderoba. Însă stilista dezvăluie că în ultimul timp o face tot mai rar și crede că poți crea o ținută elegantă fără să cheltui nici un ban. Iată 3 trucuri la care apelează mereu.

1. Accesoriile transformă ținuta

Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale, fără ca buzunarele să aibă de suferit. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă. Combinația potrivită te poate duce la nivelul următor.

Ea a descris modul în care a refăcut bijuteriile pentru Francesca Cumani, o vestită prezentatoare TV. Sarah a folosit o brățară vintage și cercei cu clips pentru a crea un aspect neobișnuit. Brățara a împodobit capul Francescăi și s-a transformat într-un fel de bandă, iar cerceii au devenit nasturi și au transformat jacheta femeii.

2. Clasicul nu se demodează niciodată

Moda este efemeră și ultimul răcnet al ei durează maxim un sezon. În schimb, elementele clasice de garderobă nu își pierd niciodată din actualitate, de aia sunt numite clasice. Fusta creion, rochia neagră, pantalonii conici, cămașa albă, blugii drepți, trenci-ul, pantofii bej – toate acestea se asociază aproape cu orice și îți vor servi mulți ani înainte. Ele au fost actuale acum 10 ani, sunt actuale astăzi și vor rămâne actuale mereu.

Eleganța înseamnă simplitate și calitate. Fasoanele simple și laconice sunt mai elegante decât cele pretențioase. Și sunt mult mai confortabile. Și da, hainele trebuie să fie îngrijite, altfel ai muncit în zadar. De altfel, Sarah își găsește inspirația din anii 50 și este o amatoare a stilului vintage.

3. Și hainele vechi pot fi frumoase

Multe femei aleg stiluri testate în timp, din teama ca nu cumva să arate deplasat. Însă și stilurile au termen de valabilitate. Și ceea ce funcționa de minune ieri, astăzi nu funcționează deloc. Pe de altă parte, hainele familiare te ajută să te simți relaxată și sigură de sine. Și dacă nu poți renunța la hainele pe care le-ai îndrăgit atât de mult, învață să le transformi, cu alte cuvinte, învață să combini ceea ce nu poate fi combinat.

Încearcă să iei un lucru complet neașteptat și să-l faci să fie al tău – să te reprezinte. Joacă-te cu contrastele. Orice combinație care sună neobișnuit, vizual arată și mai neobișnuit. Chiar dacă nimeni nu te va înțelege, e mai bine să arăți neobișnuit și extravagant decât plictisitor și banal.

Citește și: Secretele italiencelor: 10 reguli de stil ca să fii mereu tânără și atrăgătoare!