E timpul să le schimbi: 6 obiceiuri de îngrijire a părului, la care să renunți după 40 de ani

Către 30 de ani, multe femei reușesc să-și găsească propriul stil și odată cu el și tunsoarea potrivită, la fel ca și culoarea părului.  Însă look-ul pe care ți-l alegi la 30 de ani nu neapărat o să te avantajeze și la 50. Cel mai frecvent, acesta îți poate adăuga vreo 5-10 mai târziu, dacă nu respecți tendințele.

Iată câteva coafuri care nu mai avantajează pe nimeni după 50 de ani.

1. Păr prea ondulat

Cu cât mai mult înaintezi în vârstă cu atât mai mari trebuie să fie buclele. Optează pentru o ondulare lejeră, foarte naturală. Buclele nu trebuie să fie prea bine definite.

2. Păr prea uscat

Cu anii, părul devine tot mai vulnerabil sub acțiunea soarelui, dar și a ustensilelor de aranjare. El își pierde rapid umiditatea, devine uscat, lipsit de viață și foarte fragil – de aceea trebuie să-ți îngrijești suplimentar părul și să-l protejezi.

3. Păr prea închis la culoare

Părul negru sau aproape negru este cea mai nereușită alegere la 50 de ani. În primul rând, părul întunecat face fața palidă și obosită. În al doilea rând, părul închis scoate în evidență imperfecțiunile feței și, în primul rând, ridurile.

4. Aranjare agresivă

Cu cât mai des folosești foenul, placa sau ondulatorul, cu atât mai deteriorat va fi părul tău, ceea ce o să-ți afecteze destul de mult imaginea. Dacă părul tău necesită o aranjare frecventă, folosește soluții de protecție termică, seruri și uleiuri hrănitoare.

5. Fără îngrijirea firelor despicate

Dacă ai un păr predispus la despicarea vârfurilor, oferă-le grija corespunzătoare și taie-le regulat. Ține minte: cu cât e mai neîngrijit părul tău, cu atât mai în vârstă arăți.

6. Coafuri bine fixate

Dacă folosești fixativ, ai grijă să nu exagerezi. Acesta nu trebuie să fie vizibil. Coafurile prea rigide, cu un strat gros de fixativ te vor îmbătrâni. Folosește mai bine mousse-ul sau spray-ul pentru fixare ușoară.