Dușmanii feminității: 7 piese vestimentare care strică silueta unei femei!

Atunci când facem shopping sau creăm o ținută nu ne gândim prea mult cum hainele ne influențează silueta. De regulă, luăm decizia la nivel de feeling sau ne lăsăm păcălite de vânzători, care ne gâdilă orgoliul cu vorbe dulci.

Astăzi îți propunem să reduci vânzătorii și glasul interior la tăcere și să asculți un pic de stiliști. Am întrebat un stilist care sunt hainele ce strică ținuta unei femei și iată ce răspuns am primit.

#1. Puloverele largi

Multe femei plinuțe încearcă să-și ascundă burtica, șoldurile și aripioarele sub haine supradimensionate. Iar cele zvelte, dimpotrivă, încearcă să-și niveleze silueta mult prea subțire cu pulovere largi și haine lipsite de formă. Însă această decizie le omoară feminitatea, lipsindu-le complet de farmec și rafinament. Și pe primele, și pe cele din urmă.

Chiar dacă ești plinuță – talia, pieptul și șoldurile trebuie scoase în evidență. Cum să faci acest lucru? Am scris despre asta aici: Plinuță, dar irezistibilă: 6 reguli simple pentru a-ți modela vizual silueta!

În ceea ce privește femeile subțiri – pe ele puloverele largi arată mai bine, dar și aici trebuie evitate extremele. Puloverele trebuie să fie cu maxim două mărimi mai mari.

#2. Topurile strânse pe corp

Pe lângă faptul că hainele mulate și-au pierdut din actualitate și arată nițel deplasat, acestea scot în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale.

Deși de mai bine de câteva decenii stiliștii din întreaga lume susțin într-un glas că bluzele și puloverele mulate sunt vulgare și demodate, femeile continuă să le poarte. Știm că e mare ispita de a-ți sublinia formele și a arăta seducător. Dar un astfel de look planează la limita decenței și arată bine doar pe femeile cu proporții perfecte.

#3. Pantalonii înguști

Femeile sunt convinse că pantalonii înguști le fac picioarele mai frumoase, dar dacă te uiți atent, vei observa că nu întotdeauna este așa. Blugii înguști și pantalonii conici dezavantajează femeile plinuțe pentru că mută accentul pe șolduri, dar nici pe cele slabe nu le fac mai frumoase, deoarece le dau un aer bolnăvicios.

#4. Hainele cu volane

În general, volanele sunt drăguțe și arată superb pe cămăși și rochii de vară. Dar trebuie să fii atentă cu fasonul și numărul lor pentru că riști să te transformi într-o păpușă, ceea ce nu te avantajează deloc.

Volanele adaugă prospețime și expresivitate unei ținute, dar ai grijă să fie verticale sau diagonale, deoarece forma și dispunerea lor îți vor influența nemijlocit silueta.

Volanele orizontale, ca în imaginea de mai sus, nu avantajează deloc femeile plinuțe, pentru că le face pieptul și mai generos, iar umerii și mai largi. În schimb, sunt binevenite pe femeile slabe, pentru că le corectează grațios silueta.

#5. Pantalonii scurți și fustele scurte

Pantalonii scurți sunt un element clasic din garderoba de vară a fiecărei femei. Aceștia sunt stilați, confortabili și cât se poate de eleganți. Multe doamne consideră că acest articol vestimentar se potrivește doar femeilor zvelte, cu picioare subțiri. Nu este adevărat. Despre acest lucru am scris aici: Pantaloni scurți pentru femei plinuțe: 10 ținute pentru o vară de neuitat!

Pantalonii scurți NU sunt bineveniți decât dacă ești foarte scundă. Adevărul e că ei taie destul de vulgar imaginea; o împart în două și această disonanță sare în ochi și te face să pari și mai scundă. Ornella Muti (imaginea de mai sus) s-a convins de una singură de acest lucru. Același principiu e relevant și pentru fuste scurte.

#6. Crop top-ul

Cu doar câțiva ani în urmă această ținută era considerată întruchiparea delicateții și feminității. Însă moda nu bate pasul pe loc și astăzi acest look se îndreaptă încet, dar sigur în ceaunul cu anti tendințe. Iar dacă tot te-ai hotărât să îmbraci un crop top, asigură-te că ai o siluetă perfectă, deoarece crop top-ul scoate toate carențele (sau atuurile) la vedere.

#7. Pantalonii cu dungi orizontale

Reține o regulă cât se poate de simplă: Liniile verticale îți fac silueta (talia, pieptul, șoldurile) mai îngustă, iar liniile orizontale mai lată. Liniile verticale te fac mai înaltă, iar cele orizontale mai scundă. Liniile verticale te fac mai zveltă, iar liniile orizontale mai plinuță.

Dacă ți se pare că ai șolduri mult prea modeste, poți îmbracă acest model de pantaloni pentru a le face mai generoase. Dar dacă ți-ai făcut provizii sau lupți cu kilogramele în plus, renunță la astfel de experimente.

Citește și: Cum să arăți bine în fiecare zi? 14 reguli de care se ghidează toate femeile stilate!