Două prietene cu forme diferite au îmbrăcat aceleași ținute și au demonstrat că stilul nu depinde de mărime!

Moda este capricioasă și dură. De câte ori standardele fantastice, închipuite, ale frumuseții și așteptările prea mari au împins mii de femei, în special fete tinere, în pragul nebuniei, în tendința de a face față acestor așteptări. Standardele sunt insensibile, dar, din fericire, tot mai multe femei sunt gata să rescrie regulile și să-și accepte frumusețea firească, fără să se plieze sub prejudecățile create, voluntar sau involuntar, de industria frumuseții.

Una din aceste femei este Denise Mercedes, un model plus-size din Republica Dominicană, care a lansat împreună cu prietena sa, Maria Castellanos, o provocare pe TikTok, intitulată “Style Not Size” (din engleză, stilul, nu mărimea), care sugerează că pentru a fi frumoasă contează gustul și simțul estetic, nu parametrii corpului.

Cele două prietene, cu o morfologie diferită a corpului, îmbracă aceleași piese vestimentare și distrug stereotipurile cu privire la moda plus-size și ținutele pentru femei plinuțe. Video-urile lor au adunat peste 30 milioane de vizualizări, fapt care demonstrează că femeile sănătoase și fericite conduc lumea!

Citește și: Moda plus size – 5 ținute care arată mai bine pe femei plinuțe, decât pe femei subțiri!

Modele de haine pentru femei plinuțe și pentru femei slabe

Rochii de seară pentru mărimi mari și mărimi mici

Când Denise avea 16 ani, fata a început să-și trimită fotografiile către agențiile de modeling, dar înălțimea ei era prea mică pentru standardele din industrie. În schimb, Denise a început să încerce diferite ținute și să le posteze pe Social Media.

Femeia a devenit un adevărat ambasador al trendului body positivity și a lansat o campanie numită becauseitsmybody (din engleză – pentru că e corpul meu) dedicată tuturor femeilor, indiferent de morfologia corpului.

Citește și: Standardul 90/60/90 nu mai este în vogă! Cum arată silueta ideală a secolului XXI?

Astăzi, aceasta colaborează cu multe branduri de modă și buticuri precum: Forever 21, Target și JCPenney.

Trebuie să recunoaștem că are o charismă de invidiat și indiferent de ținută arată extraordinar, exact ca prietena sa, Maria Castellanos.

Modele de rochii de vară pentru femei plinuțe și femei slabe

Există un decalaj uriaș între standardele industriei frumuseții și femeile din viața reală.

Mai mult decât atât, potrivit revistei Glamour, femeile plinuțe reprezintă 68% din clienții industriei frumuseții, dar un procent foarte mic din ele lucrează nemijlocit în această industrie.

Citește și: Plinuțe și stilate: 7 ținute cu pantaloni, pentru femeile 50+

Abia în 2016, Ashley Graham a devenit primul model plus-size de pe coperta Sports Illustrated’s Swimsuit edition și a deschis calea pentru aceste modele.

Fuste scurte pentru femei plinuțe și femei slabe

Studiile Universității de Stat din Florida au constatat că femeile au tendința de a experimenta cu greutatea și sunt mai predispuse să păstreze  în memorie modelele de dimensiuni plus-size, decât cele tradiționale.

De asemenea, s-a demonstrat că promovarea standardelor actuale, aproape nerealiste, ale frumuseții, afectează sănătatea psihică și fizică a consumatorului.

Citește și: Cum să te îmbraci dacă ai gambe plinuțe: 5 trucuri care vor soluționa această problemă!

Blugi pentru femei plinuțe și femei slabe

Din punctul nostru de vedere, experimentul celor două femei curajoase a fost unul foarte inspirat și strigător, în sensul bun al cuvântului.

Din câte poți observa, majoritatea ținutelor arată foarte simpatic, atât pe o femeie, cât și pe alta.

Toate pentru că adevărata frumusețe vine adânc din interior!