Dormitul cu sosete: Care sunt avantajele și dezavantajele?

Dacă aceasta ar fi o poză de profil cu picioarele în șosete în pat ar fi cu siguranță un motiv decisiv pentru cei mai mulți oameni să facă swipe left. Pleacă, nu se poate așa ceva!
Hmm bine, vă înțelegem. Dar… da, există un dar. Poate că persoana care poartă ciorapul este pur și simplu interesată să adoarmă mai repede. Să clarificăm acest lucru.

Șosetele ne fac să adormim mai bine:

Există un motiv foarte plauzibil pentru acest lucru. Atunci când picioarele noastre sunt calde, vasele de sânge se dilată. Acest lucru, la rândul său, face ca organismul nostru să elibereze căldură în exterior și să se răcească mai repede. Pentru el, acesta este un semn clar: Este timpul să dormiți – temperatura corpului nostru este cea mai scăzută noaptea, în timpul somnului. Oamenii de știință au demonstrat chiar că purtătorii de șosete adorm cu 15 minute mai repede decât adversarii lor. Dacă vă puneți seara o pereche de șosete confortabili, aveți, de asemenea, ocazia de a vă îngriji în mod optim picioarele peste noapte: exfoliați, aplicați cremă, puneți șosete și treziți-vă a doua zi dimineața cu tălpi catifelate și moi. Ce ți-ai putea dori mai mult?

Atenție, șosetele nocturne au și dezavantaje:

Așa cum se întâmplă adesea în viață, există și o latură mai întunecată. Dacă dormiți cu șosete nepotrivite, riscați să aveți picior de atlet și cu miros neplăcut. Așadar, asigurați-vă că respectați următoarele:

  • Nu vă lăsați niciodată șosetele în picioare din timpul zilei, ci spălați-le, aerisiți-le și înfășurați-vă picioarele în țesături proaspete înainte de a merge la culcare.
  • Materialele naturale, cum ar fi lâna sau cașmirul, sunt deosebit de respirabile. În alte șosete, picioarele tale vor transpira probabil prea mult – bună ziua risc de ciuperci.
  • Ciorapii nu trebuie să fie prea strâmți, altfel vă vor limita circulația sângelui.
  • Picioarele noastre sunt blocate în șosete și pantofi toată ziua. Așa că, în ciuda grijii și a stimulării somnului, acordați-le câteva nopți în care pot respira fără capac.