Poartă blugii corect: 5 greșeli care îți strică silueta!

Blugii sunt un fel de simbol al democrației, haine pe care le poartă toată lumea, care pot fi purtate indiferent de context și de care nimeni nu se poate lipsi. E greu de imaginat o garderobă modernă fără blugi. Blugii sunt practici, universali și stilați. Dar cum să găsești un model care să-ți etaleze rafinamentul? Iată 5 greșeli pe care trebuie să le eviți.

1. Talia blugilor

Blugii cu talie joasă nu mai sunt actuali din 2005. Astăzi, acest articol vestimentar arată deplasat și lipsit de gust. Iar pe deasupra, denaturează silueta unei femei. Abdomenul devine lung și masiv, picioarele scurte, șoldurile generoase, iar gleznele teribil de subțiri.

Un astfel de model arată bine numai pe femeile cu trunchi scurt și picioare lungi, trăsături cu care nu orice doamnă se pot lăuda. Problema e că multe femei nu înțeleg diferența dintre talia joasă și talia medie. Iată cum să le diferențiezi. Și nu uita că indiferent de siluetă, cel mai avantajos model sunt blugii cu talie înaltă.

2. Blugii cu manșete

Multe femei încă îi mai poartă, dar nu uita că orice garnitură de pânză creează o linie orizontală suplimentară, care taie imaginea și face picioarele să arate mai scurte. Efectul se face simțit chiar dacă ai picioare lungi și subțiri. Dar dacă ești scundă și plinuță, gândește-te bine înainte să îmbraci acești pantaloni.

3. Buzunarele de la blugi

Cu cât distanța dintre buzunare este mai mare, cu atât șoldurile par mai late. Prin urmare, dacă ai șolduri generoase, încearcă să eviți blugii cu buzunare distanțate unul de altul, iar dacă ai șolduri înguste, aceste modele sunt ceea de ce ai nevoie pentru a adăuga volum fundului tău.

Cu cât mai sus sunt cusute buzunarele, cu atât mai rotund va arăta fundul tău. Evită modelele de blugi cu buzunare joase, deoarece vei arăta vulgar, ridicol și deplasat. Dar nu te arunca nici în cealaltă extremă.

Cu cât buzunarele și unghiul de înclinare al acestora sunt mai mari, cu atât șoldurile vor arăta mai late. Un asemenea model nu se recomandă femeilor plinuțe și celor cu șolduri generoase.

4. Zona brâului

De asemenea, îți recomandăm să atragi atenția la linia brâului. Modelul din stânga (cu croială dreaptă) îți va face fundul mai plat, iar cel din dreapta (cu croi arcuit) îi va conferi un aspect bombat. Cu cât unghiul este mai ascuțit, cu atât silueta pare mai subțire.

5. Cusăturile de-a lungul piciorului

Cusătura oblică e despre cum să-ți strici pantalonii. Din cauza ei, picioarele arată strâmbe și respingătoare. În plus, ea creează volum suplimentar, care este de prisos.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără: 7 reguli ale unei femei îngrijite!