Din cauza lor te îmbolnăvești des: 5 lucruri în casă, pe care să le elimini imediat

Dacă vindecarea are loc foarte mult timp sau te îmbolnăvești fără un motiv evident, s-ar putea ca sursa afecțiunii să fie chiar lângă tine. În casă există diverse locuri sau obiecte care devin un adevărat generator de bacterii, virusuri și fungi.

Deseori, o oază de bacterii este chiar frigiderul, locul în care se păstrează majoritatea alimentelor consumate. Chiar dacă par a fi curate, frigiderele, mai ales cele ce nu necesită a fi dezghețate periodic, adună foarte multe microorganisme dăunătoare.  Acestea pot fi dezinfectate doar cu ajutorul detergenților sau a oțetului cu bicarbonat de sodiu.

Ridică praf, împreună cu el bacterii și alergeni, aspiratorul vechi. Dacă filtrul nu este curățat periodic sau dacă nu există posibilitate ca acesta să fie schimbat, aspiratorul poate deveni un pericol pentru sănătate, în deosebi în ceea ce privește bolile respiratorii.

Foarte puțină lume se gândește și la covorașul din baie, în care tare iubesc să trăiască și să se înmulțească bateriile și ciupercile. Ai grijă ca după fiecare folosire acest covoraș să se usuce bine și spală-l la temperatură înaltă măcar o dată pe lună.

În interiorul saltelei deseori își fac culcuș acarienii de praf. Nu este o alegere bună salteaua cu umplutură de spumă sintetică. Acest material se distruge repede și elimină substanțe toxice, la fel, ele nu mențin forma.

Dacă o alergie îți dă bătăi de cap timp îndelungat, iar răceala nu mai trece, s-ar putea ca motivul să fie în mucegaiul asuns din casă. De obicei, acesta se depune în grilele de ventilare, aparatele de aer condiționat, perdeaua de duș și mașina de spălat rufe.