Detaliul la care nimeni nu atrage atenția: Te face să pari mai bătrână

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde netezimea și elasticitatea de odinioară. Fruntea, gâtul, colțurile ochilor, colțurile gurii, pliurile nasolabiale – toate au de suferit. Dar câți dintre noi atrag atenția la zona de deasupra buzelor? Surprinzător, dar de multe ori anume acest detaliu răspunde de întregul aspect.

Zona de deasupra buzei superioare se numește filtrum sau șanț subnazal. Aceasta este o depresiune mediană, care coboară sub septul nazal și se termină deasupra buzei superioare. De o parte și de alta a filtrumului se întind două suprafețe triunghiulare, cu vârful în afară.

Această depresiune este considerată un element de legătură a tuturor mușchilor faciali. Ea se formează încă în perioada dezvoltării embrionare, în primele 2-3 luni de sarcină.

Dacă șanțul subnazal se dezvoltă prost, pot avea loc despicături labiale – așa numita buză de iepure. Sau copilul se poate naște fără gropițe deasupra buzei, ceea ce, potrivit oamenilor de știință și a medicilor, se întâmplă deseori din cauza consumului excesiv de alcool. Șanțul nazal are un rol important atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru felul cum arătăm.

Suprafețele triunghiulare care se îndreaptă în jos sunt un indicator important al tinereții, despre care cosmeticienii vorbesc destul de puțin. Cu cât coloanele sunt mai bine conturate, cu atât femeia arată mai tânără.

Cu vârsta, coloanele care formează șanțul nazal se netezesc și femeile par bătrâne, chiar dacă ridurile sunt bine ascunse, iar fața are o sclipire sănătoasă. Acest lucru se întâmplă din cauza pierderii treptate de colagen.

Pentru a combate această problemă, unele femei apelează la botox și acid hialuronic. Dar sugestia noastră este să consumi alimente care stimulează în mod natural producția de colagen în organism – ardei gras roșu, somon, semințe de floarea soarelui, roșii etc. De asemenea, poți pune în valoare zona folosind tehnici speciale de machiaj.

Citește și: Alege să fii frumoasă: 5 remedii naturale pentru pielea uscată!