Demonstrat științific: 7 tunsori care te întineresc cu 10 ani!

Știai că poți arăta mai tânără cu 5-10 ani doar selectând tunsoarea și stilul potrivit?

Stiliștii, psihologii și sociologii au analizat fotografiile a mii de femei și au propus unui grup de respondenți să estimeze vârsta persoanelor surprinse pe fotografii. Iar rezultatele obținute le-au folosit pentru a analiza cum tunsoarea poate influența percepția comună cu privire la aspect și vârstă. Într-un final, aceștia au numit 7 tipuri de tunsori care te fac să arăți mai tânără decât ești în realitate.

Tunsori care întineresc femeile

Bob scurt și neglijent

De regulă, liniile clare atrag atenția asupra ovalului imperfect al feței, iar bretonul poate accentua ridurile din colțurile ochilor sau pliurile nazolabiale, dintre nas și gură. Prin urmare, o linie ruptă și neglijentă a părului, asimetrică, cu șuvițe de lungime diferită, evidențiate sau nu, are un efect total opus. O asemenea tunsoare îndreaptă vizual fața și sustrage atenția de la micile imperfecțiuni ale feței, care pot trăda vârsta reală a ta.

Tunsoarea pixie scurt

Această coafură jucăușă, îndrăzneață și dârză întinerește grozav, mai ales dacă ai părul dens și forma rotundă a capului. Aspectul dezordonat conferă look-ului tău o doză de prospețime și seninătate, un soi de șic casual, iar cei din jur, vrând, nevrând, te vor percep mai tânără decât ai putea să crezi la prima vedere.

Citește și: Modele de tunsori care întineresc femeile de 30, 40, 50 și după 60 de ani

Tunsori care te fac mai tânără

Păr prins în coadă

Dacă ai un gât lung și grațios, nu-l ascunde sub bucle. Părul prins în coadă îți descoperă umerii și linia gâtului, făcând fața să arate proaspăt și juvenil, iar pielea mai netedă.

Păr lung cu breton și bucle lejere

Ai riduri de expresie pe frunte? Păi bine, bretonul le poate ascunde cu succes, iar buclele lejere și lungi, vor crea o alură romantică, dar în același timp, proaspătă și tinerească.

Citește și: Părul mediu și lung: 18 modele de tunsori pentru femei 50+

Tunsori pentru femei după 50 de ani

Tunsoarea carre pentru păr mediu

Părul ușor deranjat, până la nivelul bărbiei, care înconjoară ovalul feței, este o modalitate excelentă de a face fața să arate fin și contemporan, focusând atenția asupra pomeților. Iar stilul lejer, axat pe principiul “l-am uscat și am plecat” te va salva de cel mai izbitor semn al bătrâneții – conservatismul și atenția excesivă la detalii, cu alte cuvinte, de un look prea pedant și plictisitor.

Coafură cu bucle păr lung

Indiferent de culoarea și lungimea părului, dacă sunt potrivite corect, buclele te pot întineri cu 5-6 ani. Participanții la experiment au perceput aceleași femei în medie cu 5 ani mai tinere pe fotografiile unde purtau o coafură cu bucle, decât pe cele unde aveau părul drept. Reține acest lucru!

Citește și: Scapă de prejudecăți: 6 tunsori scurte pentru femeile care vor cu adevărat o schimbare!

Păr până la umeri, cu vârfurile răsucite spre exterior

Acest stil este cu mult mai avantajos în comparație cu aceeași lungime, dar cu vârfurile orientate spre interior. Privirea devine mai vie, iar chipul proaspăt și juvenil, nu întâmplător a fost recunoscută de specialiști drept tunsoarea cu cel mai bun efect de întinerire.

Citește și: 13 tunsori șarmante, potrivite femeilor cu păr mediu, trecute de 40 de ani!