Femeile de 50 de ani care respectă aceste 7 reguli arată mai tinere decât celelalte!

Viața este în continuă schimbare, iar împreună cu dânsa se schimbă percepția și regulile de joc ale acestei societăți. Dacă mai ieri o femeie de 30 de ani era considerată aproape bătrână, astăzi femeile de 50-60 de ani conștientizează că pot să arate atrăgător.

De altfel, e demonstrat științific că femeile contemporane trecute de 50 de ani arată mai tinere și mai frumoase ca înainte. Speranța de viață este în creștere. Calitatea vieții se îmbunătățește pe zi ce trece. Și pe deasupra, femeile au învățat că respectând câteva reguli simple, bătrânețea poate fi pusă pe pauză. Hai să vedem care sunt ele!

#1. Tunsoarea

Odată cu înaintarea în vârstă firele devin mai subțiri, mai fragile, mai rare. Iar părul încărunțește și treptat își pierde atât elasticitatea, cât și volumul de odinioară. Cât suntem tinere, e greu să ne dăm seama de acest lucru, dar după 40-50 de ani realizăm cât de simplu urma să ne fie dacă era să avem grijă de păr încă din tinerețe.

Ei bine, să știi că prejudiciul nu a fost dus până la capăt și niciodată nu-i târziu să începi. Cremele, măștile, balsamurile, uleiurile și serurile naturale îți pot da o mână de ajutor în acest sens. Și nu uita de tunsoare. În general, după 50 de ani se recomandă tunsori bob și pixie pentru păr mediu și scurt, care întineresc și împrospătează chipul.

Mai multe detalii poți citi aici: Coafuri care întineresc: 5 tunsori sratificate pentru femei trecute de 50 de ani!

#2. Sutienul

Lenjeria trebuie să fie de calitate. Când dacă nu la 50 de ani să te mai răsfeți? Firește că nu ne referim la lenjerie scumpă din dantelă, ci la un sutien sănătos, fără cusături, care să-ți susțină bine sânii. Și nu uita de lenjeria modelatoare, cu un efect ușor de slăbire (nu în zona pieptului), ce te va ajuta să arăți impecabil la evenimente mai speciale.

#3. Tonalitatea tenului

Machiajul care arată ca tencuiala este tabu după 50 de ani. De ce? Pentru că te face să arăți mai bătrână, iar pe deasupra îți afectează tenul. Dar și fără machiaj e rău. De altfel, un machiaj bun are întotdeauna efect de întinerire, adăugând vlagă, energie și vigoare chipului tău.

Despre tehnica corectă de machiere am scris în detaliu aici: Machiajul de întinerire pas cu pas: 7 transformări uimitoare în rândul femeilor 60+

#4. Ochelari de soare care întineresc

Ochelarii de soare sunt atributul tinerilor. Mai mult decât atât, e unul din puținele articole tinerești care nu arată deplasat pe femei 50+. Alege un model care îți alungește vizual fața și poartă-i pe tot parcursul anului, chiar și iarna. E naiv să crezi că iarna soarele este mai puțin periculos. În plus, ochelarii îți protejează pielea de razele ultraviolete, care afectează sănătatea tenului.

#5. Tocuri medii și stilate

Un asemenea element te va face mai sigură pe sine, îți va alungi vizual picioarele și îți va întinde silueta. Femeile din Occident adoră astfel de tocuri, deoarece sunt super stilate și sunt sănătoase atât pentru spate, cât și pentru picior.  Apropo, încălțămintea cu talpă netedă e la fel de dăunătoare ca cea cu toc prea înalt.

#6. Garderoba contemporană

Îmbracă ceea ce ți se potrivește acum, nu ceea ce funcționa de minune acum 20 de ani sau mai rău, hainele infantile ale nepoatei tale. Uită de volane, rochii cochete, imprimeuri copilărești și alte piese vestimentare infantile. O femeie sigură pe sine, care își cunoaște adevărata valoare, își va accepta vârsta și va aborda situația cu demnitate.

Despre cum poți arăta spectaculos după 50 de ani poți citi aici: Fii stilată cu bani puțini! 7 reguli pentru o garderobă 50+, cu buget redus!

#7. Accesoriile

Completează-ți ținuta cu accesorii. Experimentează cu piesele contemporane. Din păcate, oricât de elegant ar fi, clasicul îmbătrânește. În timp ce accesoriile noi, la sigur îți vor adăuga un șic intelectual contemporan.