Demodat și deplasat: 10 modele de rochii de care trebuie urgent să te descotorosești!

Rochia este considerată un element cu adevărat elegant al garderobei feminine, dar în căutarea stilului și rafinamentului, nu uita să ții cont de tendințe. Nu toate rochiile care au fost populare în trecut, mai sunt actuale și astăzi. Prin urmare, am selectat pentru tine 10 tipuri de rochii care continuă să apară pe rafturile magazinelor, deși sunt demult demodate și ar trebui să le ocolești.

Rochii cu peplum în talie

Rochiile mulate, cu peplum în talie, erau în vogă acum 5-6 ani, dar a venit timpul să uităm de acest stil o dată pentru totdeauna. Dacă te-ai obișnuit cu el și nu poți renunța la peplum atât de ușor, atunci folosește-l mai bine ca accesoriu pentru o cămașă cu blugi sau un tricou.

Rochie mullet

Acest model de rochie se particularizează prin faptul că partea din față a fustei este mai scurtă decât cea din spate. Casele de modă mai lansează, din când în când, asemenea modele și dacă o rochie de seară realizată în acest stil mai poate fi catalogată drept contemporană și stilată, atunci variantele de zi, confecționate din șifon sau bumbac vor arăta deplasat și demodat.

Citește și: Ce rochie să alegi? 10 modele indispensabile pentru garderoba oricărei femei!

Rochie mulată din satin

Rochiile mulate, confecționate din satin, trebuiau să dispară de pe rafturile magazinelor acum câțiva ani, dar, din anumite motive acest lucru nu s-a întâmplat. Astăzi, chiar și rochiile de mireasă din satin sunt considerate deplasate și de prost gust, însă cel mai neinspirat rămâne modelul cu imprimeu floral, care nu arată deloc armonios pe acest material.

Rochie fără mâneci cu umeri bufanți

De regulă, acest model e alcătuit dintr-un top mulat și o fustă de tip clopot care, în 2021, pare, mai degrabă, o ținută pentru fete de grădiniță, decât pentru femei mature, și dacă pe primele ținuta arată armonios și drăguț, atunci pe cele din urma este cel puțin lipsită de gust.

Citește și: Pentru că meriți! 5 modele de rochii ca să arăți scump în fiecare zi!

Rochie din dantelă

În general, trebuie să fii extrem de atentă cu rochiile din dantelă, mai ales dacă rochia e confecționată sută la sută din această împletitură. Aceste rochii erau populare acum câțiva ani, dar astăzi arată demodat și vulgar, ba mai mult, vizual te fac mai bătrână. Da – dantela poate adăuga senzualitate și rafinament rochiei tale, dar doar atunci când este un element secundar, dar nu țesătura principală.

Rochie cu fustă lalea

Fusta lalea nu mai este în vogă. Acest stil este adesea completat de o centură subțire, care face rochia să arate învechit și deplasat, chiar și pe cea mai frumoasă femeie. Din fericire, moda contemporană îți pune la dispoziție o multitudine de opțiuni mult mai inspirate și expresive de a-ți scoate în evidență figura.

Citește și: Întotdeauna în vogă: 7 tipuri de rochii care nu trebuie să lipsească din garderoba ta!

Rochie pulover tricotată

Dacă te numeri printre “norocoasele” care mai au asemenea rochii în garderobă, să știi că e timpul să te descotorosești de ele o dată pentru totdeauna. Păi, și ce să îmbrac iarna? Dacă tot nu te poți despărți de acest concept, cel puțin fă-o cu stil – înlocuiește primul model cu o rochie pulover oversize, iar al doilea cu o rochie maxi din țesătură densă și croi drept.

Rochii bandage de seară

Cândva acest stil era considerat foarte senzual și atrăgător, dar astăzi arată vulgar, deplasat și lipsit de gust. Rochiile mulate își pierd treptat pozițiile în favoarea celor cu croială liberă. Dacă ai un corp perfect și nu ești gata să renunți la ele, îți sugerăm să alegi modele din țesături dense cu decolteu în formă de V.

Citește și: Aruncă hainele care îmbătrânesc: 7 gafe vestimentare, comise de femeile 50+

Rochie cu guler de cămașă

Unele femei sunt convinse că această ținută este ideală pentru birou sau întâlniri de afaceri, dar adevărul e că stilul este de mult depășit și nu se potrivește nimănui, poate doar școlărițelor de la începutul deceniului trecut.

Rochie cu fustă clopot

Un top mulat și o fustă cu volum. Aparent e o combinație câștigătoare, dar în practică e un stil deja depășit, mai ales dacă rochia e cu pliuri.

Citește și: Trase prin inel: 7 modele de rochii care te fac să pari mai slabă!