De ce părul tău pare neîngrijit: 6 greșeli comune pentru majoritatea femeilor

Un păr frumos și sănătos reprezintă visul multor femei. Ce-i drept, multe dintre ele înțeleg destul de târziu că părul are nevoie de o îngrijire corectă și regulată. Noi am evidențiat câteva dintre greșelile pe care le face fiecare a treia femeie atunci când își îngrijește podoaba capilară.

1. Își spală părul doar cu șampon

O bună parte dintre femei consideră că șamponul este suficient atunci când se spală pe cap. Unele nu văd niciun efect de la măști sau balsamuri, altele spun că părul devine mai gras după folosirea lor. De fapt, nimeni nu are dreptate.

Balsamul și masca sunt necesare părului. Îl fac mai moale, mai mătăsos, mai ascultător. Aranjarea are loc în consecință mai ușor, iar rezultatul se menține mai mult timp. În plus, părul capătă un aspect mai sănătos. Cel mai important este să alegi masca corectă în funcție de tipul de păr și să respecți instrucțiunile de aplicare.

2. Spălatul cu capul în jos

Căpătând această deprindere de la bunicile noastre care își spălau părul în lighean, multe femei obișnuiesc să se aplece deasupra căzii ca să se spele pe cap. Acest lucru este rău nu doar pentru spate, dar și pentru starea firelor de păr. În această poziție firele se încâlcesc mai mult, iar în timpul uscării se pot trauma.

Spală-ți părul din poziție verticală, sub duș. Mișcările cu degetele trebuie să fie gingașe, ca pentru un masaj relaxant.

3. Evită să folosească soluții termo-protectoare

Termo-protecția nu este un remediu de trend promovat de stiliștii, este într-adevăr un produs util, care îți protejează părul de ustensilele fierbinți de coafare. Totodată, spray-ul termo îți protejează părul și de razele ultraviolete ale soarelui.  Acesta se aplică înainte de uscarea cu feonul și de folosirea plăcii sau a ondulatorului.

4. Nu folosesc feonul

Unele femei nu folosesc feonul considerând că astfel își protejează părul de deteriorare. De fapt, feonul bun, cu mai multe temperaturi, inclusiv aer rece, este recomandat pentru a evita absobția excesivă a umidității de firul de păr, motiv din care acesta poate pierde din elasticitate și rezistență.

În plus, cu ajutorul feonului îți poți aranja părul fără să mai ai nevoie de alte ustensile. Nu se recomandă să usuci părul cu capul în jos, astfel firele se încurcă și se rup într-un număr mai mare.

5. Se spală rar pe cap

Încetează să mai crezi în mitul că spălatul rar este benefic. Părul se spală atunci când devine murdar. La unele femei acest lucru se întâmplă a doua zi, la altele a treia, există însă și femei care au părul curat timp de o săptămână. Totul este individual și depinde de mai mulți factori. Părul nu se va îngrășa mai puțin dacă o să-l speli mai rar, însă aspectul va avea de suferit.

6. Folosesc doar vopsea naturală

Multe femei se tem de vopselele de păr din comerț, mai ales cele care s-au ars cândva. Însă nu toate vopselele sunt la fel. În prezent, există o groază de tipuri de vopsele profesionale, care nu doar acoperă firele albe, dar și hrănesc părul, îmbunătățindu-i starea. Coloranții naturali precum henna nu îmbunătățesc cu nimic structura părului, însă în majoritatea cazurilor îl usucă în exces.