De ce părul tău arată neîngrijit? Iată 11 motive

Ochelarii de soare, fețele de pernă din bumbac, elasticele de păr și încă alte opt motive pentru care părul tău nu arată ca în spoturile publicitare.

Perii și dispozitive de styling murdare
Periile, aparatele de styling și oricare alte gadgeturi pe care le folosești zilnic trebuie spălate și curățare la fel ca și vasele, hainele sau lenjeria de corp. Grăsimea, murdăria și praful care se acumulează pe suprafețele lor în timp vor înfundă porii scalpului, ceea ce duce la subțierea și căderea părului.

Ochelarii de soare
Obiceiul de a purta ochelarii de soare pe cap – este unul ce chiar dăunează părului. Aceștia exercită presiune asupra foliculilor de păr (ceea ce duce inevitabil la căderea părului) și, de asemenea, smulg firele, în timp ce încercați să-i aranjați.

Șamponul uscat
Folosit frecvent, acesta poate bloca porii scalpului, provocând apariția inflamațiilor și subțierea părului.

Spălare frecventă
Bineînțeles, multe depind de tipul de păr. Unele persoane îți pot spăla părul zilnic, fără consecințe. Însă, ca o regulă generală se recomandă spălarea părului o dată la 2-3 zile, în caz contrat firele nu vor rezista presiunii și vor începe a cădea.

Lipsa protecției solare
Părul, ca și pielea, trebuie protejat de razele soarelui și de mediul înconjurător dăunător. Primăvara și vara este deosebit de important să optezi pentru produse de styling cu protecție SPF sau spray-uri de îngrijire cu funcții de sunscreen.

Fețele de pernă din bumbac
Lenjeria de pat din bumbac are o caracteristică foarte controversată: absoarbe foarte bine umiditatea din păr și piele, ceea ce poate provoca treptat un dezechilibru hidrolipidic. Apropo, acesta este unul dintre motivele pentru care se recomandă să-ți începi dimineața cu un pahar de apă și o cremă hidratantă. O alternativă la lenjeria de pat din bumbac este cea din mătase.

Prosopul
Dacă obișnuiești să-ți ștergi părul înainte de a-l usca – uite că avem vești proaste pentru tine. Pe măsură ce se udă, părul devine mai vulnerabil, astfel încât frecare dintre păr și prosop poate provoca deteriorarea firelor. Se recomandă „tapotarea” ușoară a părului cu un prosop, de preferință din microfibră – fiind o țesătură mai puțin dăunătoare.

„Coada de cal”
O coafură foarte frumoasă, dar mai puțin benefică pentru părul tău. Din cauza presiunii ridicate asupra foliculilor de păr, aceasta provoacă căderea excesivă a firelor.

Alimentația incorectă
Reiterăm încă o dată – dieta alimentară adecvată și echilibrată este una dintre principalele surse de frumusețe atât interioară, cât și exterioară. Apa, vitaminele A, C și E, precum și uleiul de pește sunt deosebit de importante pentru un păr strălucitor și puternic.

Colorarea
Nu se recomandă vopsirea părului mai des decât o dată la patru-șase săptămâni. Supunerea părului la agenții chimici de colorare provoacă deteriorarea structurii și căderea excesivă.

Îngrijirea necorespunzătoare
Nu doar părul, ci și scalpul necesită o îngrijire corespunzătoare. Masajul, exfolierea regulată, aplicarea măștilor hidratante – sursa ta pentru un păr frumos și sănătos.