De ce părul tău arată neîngrijit: 6 greșeli frecvente pe care multe femei le fac!

Părul frumos și sănătos este visul fiecărei femei. Ce-i drept, multe dintre noi își dau seama destul de târziu că părul are nevoie de o îngrijire adecvată și minuțioasă, pentru că în copilărie toți avem bucle frumoase. Așadar, am identificat câteva greșeli, pe care le face fiecare a treia femeie atunci când are grijă de părul ei. Ține cont de ele și corectează situația, deoarece tunsoarea scurtă este o măsură extremă!

Greșeala Nr. 1: Spălarea doar cu șampon

Multe femei cred că un șampon este suficient pentru a-și spăla părul. Cuiva i se pare că masca și balsamul nu au niciun efect, alții susțin că, după aplicarea lor, părul devine gras rapid. De fapt, toate aceste păreri sunt greșite.

Masca și balsamul sunt necesare părului. Îl fac mai moale, mai neted și mai ascultător. Aranjarea devine mai ușoară și se menține mai mult. Părul capătă un aspect mai sănătos. Principalul lucru este să alegi masca în funcție de tipul de păr pe care îl ai (vopsit, ondulat, drept) și să o folosești exact cum este indicat pe ambalaj.

Greșeala Nr. 2: Spălarea părului cu capul în jos

Spălarea părului, înclinându-te în fața căzii, este un obicei destul de frecvent în rândul femeilor. Dar este dăunător nu doar pentru spate, dar, de asemenea, afectează negativ starea părului. În aceasă poziție, părul se încâlcește mai puternic, iar atunci când îl usuci îl traumatizezi și îl întinzi și mai mult.

Soluția: Spală părul sub duș, înclinând ușor capul pe spate. Mișcările degetelor ar trebui să fie blânde, de masare.

Greșeala Nr. 3: Refuzul utilizării protecției termice

Protecția termică pentru păr nu este un capriciu impus de stiliști. Acesta este un produs cu adevărat util, care îți permite să îți protejezi părul de efectele agresive ale dispozitivelor de coafare. Protecția termică, de asemenea, protejează părul de razele UV pe timp de vară. Căci și arderea naturală de la soare este nedorită pentru structura părului.

Greșeala Nr. 4: Refuzul de a folosi uscătorul de păr

Utilizarea unui uscător de păr nu este dăunătoare, ba chiar utilă. Doar că dispozitivul trebuie să fie de înaltă calitate, de preferință cu funcția de a furniza aer rece. Se recomandă uscarea părului pentru a evita absorbția excesivă a umidității, deoarece din această cauză, părul devine mai fragil și își pierde elascticitatea.

Greșeala Nr. 5: Spălarea rară a părului

Este timpul să nu mai credem în mitul despre beneficiile spălatului rar al părului. Acesta trebuie spălat atunci când este murdar. Pentru cineva acest lucru se întâmplă a doua zi, pentru cineva a treia zi după spălare. Unele norocoase se pot bucura de posibilitatea de a umbla și o săptămână cu părul proaspăt și curat. Totul este foarte individual și depinde de mulți factori.

Greșeala Nr. 6: Vopsirea părului numai cu coloranți naturali

Astăzi, există multe tipuri de vopsele profesionale care nu numai ascund părul gri, ci și hrănesc părul cu diferite uleiuri, îmbunătățindu-i starea. Dar coloranții naturali, precum henna sau basma nu îmbunătățesc structura părului, dimpotrivă, în majoritatea cazurilor, părul devine prea uscat. E timpul să îți reconsideri părerile și să ai încredere în sfaturile profesioniștilor care lucrează cu produse de înaltă calitate.