De ce femeile stilate nu poartă aur: 5 motive să renunți la bijuterii!

Zi de zi stiliștii ne amintesc că ținuta trebuie completată cu accesorii, deoarece câteva elemente suplimentare vor adăuga individualitate și expresivitate look-ului tău și te vor ajuta să arăți proaspăt și contemporan.

Creatorii de modă ne recomandă o mare varietate de articole, însă tot mai rar pe lista acestora se regăsesc bijuteriile din aur. Cu ce oare i-au supărat acestea și de ce tot mai multe femei stilate, contemporane renunță definitiv la aur? Hai să dezlegăm împreună acest mister.

#1. Moda este schimbătoare

Adevărul e că aurul e la fel de cotat ca înainte și în continuare se bucură de popularitate în rândul femeilor din întreaga lume. Problema e că designul bijuteriilor din aur este demodat. Moda este capricioasă și versatilă, indiferent dacă e vorba de haine sau de bijuterii. Ceea ce funcționa de minune acum 10-20 de ani, astăzi arată caraghios și deplasat.

Și da, moda este ciclică. Însă ceea ce revine în trenduri după o perioadă de timp capătă întotdeauna o nouă formă. De exemplu, blugii evazați. Caută o pereche de blugi evazați pe care îi purta mama ta în tinerețe și compară-i cu modelele care sunt populare în prezent. Da, principiul este același, însă culoarea, textura, lungimea, nivelul taliei, gradul de evazare – toate arată diferit.

Exact același lucru e valabil și pentru bijuterii. Accesoriile care erau populare în anii ‘2000, nu vor fi niciodată la modă, chiar dacă tendințele actuale sunt asemănătoare. Și decât să le topești și să le schimbi forma la fiecare doi trei ani e mult mai simplu să cumperi accesorii moderne, ieftine și stilate. Acestea sunt la modă, pot fi găsite într-o mare varietate și îți subliniază mult mai bine individualitatea.

#2. E periculos să le porți

Într-o țară cu puțini bani și mulți oameni săraci și nefericiți e destul de periculos să porți bijuterii din aur oriunde te-ai afla. Pe lângă faptul că te expui la mari riscuri financiare, îți pui la bătaie și propria sănătate. Nu cred că există în țara noastră vreo femeie care să se simtă relaxată, purtând aur în metrou. În schimb, cu bijuteriile alternative, la preț redus, te poți simți liberă, frumoasă și sigură pe sine, indiferent de circumstanțe.

#3. Aurul arată demodat a priori

La fel ca blănurile, bijuteriile din aur, cel puțin atunci când sunt purtate în exces, sunt asociate cu bătrânețea și absența bunului gust. Astăzi e la modă stilul laconic, cu 1-2 accente moderne, care să-ți sublinieze grația și rafinamentul. Și nu-i nimic grațios într-o ținută încărcată cu zeci de bijuterii. Bijuteriile moștenite de la bunica sunt bune numai ca element de decor și ca pernuță financiară pentru zile negre.

#4. Moda pentru bijuterii mari

Astăzi sunt la modă bijuteriile mari și să îți confecționezi un astfel de articol din aur e destul de costisitor. În plus, cine știe ce stil va fi la modă peste câțiva ani. Din câte poți observa, un motiv de a renunța la aur decurge din altul. Toate sunt legate între ele și efectul devine tot mai pronunțat an de an.

#5. E scump să porți aur

Prețul aurului ca element vestimentar nu este justificat. Stilul nu poate fi măsurat în unități monetare. Ori îl ai, ori nu îl ai. O femeie stilată știe cum să-și evidențieze rafinamentul fără să apeleze la aur sau la alte bijuterii scumpe. Problema cu aurul e că nu există bijuterii universale, care să se potrivească cu orice ținută.

Prin urmare, este mult mai practic să folosești accesorii moderne, la un preț mult mai redus, care pot fi adaptate în funcție de context și starea de spirit. Nici o podoabă din aur nu va masca absența bunului gust. Și în aceeași măsură – nici lipsa aurului nu poate împiedica o femeie stilata să își etaleze frumusețea, pentru că frumusețea vine din interior.

Citește și: Poartă inelele ca o aristocrată: 5 reguli de etichetă ce țin de bijuterii!