De ce femeile nu trebuie să poarte pantaloni: 6 pericole de care să te temi

În prezent, pantalonii sunt o piesă vestimentară prezentă în garderoba oricărei femei. Sunt iubiți pentru că sunt practici, comozi și accentuează frumos silueta feminină.

Deseori însă, femeile aleg pantaloni prea strâmți și, în principal, pentru că sunt la modă deja de foarte mult timp. La fel, blugii, în special, sunt capabili să dea forme apetinsante și să ascundă câteva kilograme adăugate.

Medicii însă nu recomandă purtarea hainelor foarte strâmte, pentru că dăunează organismului. Iată în ce fel:

1. Împiedică circulația sangvină

Dacă jeanșii ne strâng foarte tare burta, fluxul sangvin ajunge mai greu la inimă. Din această cauză, putem avea stări de oboseală și slăbiciune.

2. Favorizează apariția varicelor

Venele varicoase sunt o consecință a fenomenului descris mai sus. Blugii mulați îngreunează circulația sangvină și presează venele.

3. Încetinesc digestia

Presiunea asupra burții își face și ea efectul. În timpul meselor, stomacul nostru se lărgește, el începe să producă suc gastric pentru digerarea mâncării, iar cureaua prea strâmtă poate împiedica procesul. Ea nu permite stomacului să se lărgească. În acest mod, pot apărea arsurile la stomac sau durerile de burtă.

4. Dăunează pielii

Din cauza hainelor mulate, pielea nu poate respira. Cel mai frecvent, acestea sunt realizate din stofe sintetice, care nu permit circulația aerului și din această cauză poate apărea roșeața sau chiar mâncărimea. Tot din această cauză și părul de pe picioare poate crește în piele.

5. Sporește transpirația

Din cauza descrisă mai sus are loc și o transpirație mai abundentă și urât mirositoare. Materialele sintetice contribuie la înmulțirea bacteriilor pe suprafața pielii.

6. Favorizează formarea celulitei

Iarăși din cauza materialului prea strâmt, care presează grăsimea de pe corp se formează aspectul cojii de portocală. Bineînțeles, aceasta nu este cauza principală, dar un factor important.