De ce femeile în vârstă arată urât cu păr lung?

Odată cu înaintarea în vârstă, părul nostru își pierde farmecul de odinioară. Firele încărunțesc și devin mai fragile, părul își pierde volumul, iar rădăcinile nu mai sunt la fel de rezistente și elastice precum erau adineauri. În consecință, după 40 de ani devine tot mai greu să-ți faci părul să arate perfect. Iar la 60 de ani cu atât mai mult.

De aceea, uită de tunsorile pentru sirene la această vârstă. Cu vârsta firele de păr se deteriorează tot mai ușor, vârfurile se despică mai repede, părul arată uscat, iar o coafură pentru păr lung nu face decât să scoată în evidență toate aceste detalii.

Da, există cazuri când o asemenea tunsoare arată armonios, dar părul trebuie să fie bine îngrijit, exact ca în imaginea de mai jos.

Bineînțeles că nu orice femeie se poate lăuda cu un astfel de păr. Iar dacă nu are un aspect îngrijit, părul îmbătrânește chipul unei femei și scoate în prim-plan toate imperfecțiunile pielii. Din această cauză, o tunsoare pentru păr lung într-adevăr poate arăta deplasat și neîngrijit pe o femeie trecută de 60 de ani.

Pe de altă parte, îngrijirea părului lung solicită timp, energie și bani, fără să fie clar dacă vei obține un rezultat sau nu. Remediile naturiste sunt bune, dar vârsta și genetica sunt de neînfrânt.

Dacă nu te simți sănătoasă, iar organismul tău duce lipsă de vitamine, minerale și nutrienți, degeaba mai investești în regenerarea părului tău. Părul reflectă starea generală a organismului și trebuie să tratezi cauza problemei înainte de a începe să-l îngrijești.

Totodată, părul lung nu este o opțiune bună dacă nu ești pregătită pentru vizite lunare la coafor. O asemenea tunsoare solicită timp și efort.

De aceea, nu te sfii să porți păr scurt. Frizurile scurte arată stilat, expresiv și contemporan. Și spre deosebire de tunsorile pentru păr lung, sunt mai ușor de coafat. Ele oferă mai multă fluiditate podoabei capilare și întineresc imaginea unei femei.