Dacă vrei să ai unghii frumoase la 50 de ani, ține cont de aceste 5 reguli

O manichiură frumoasă și îngrijită este importantă atât pentru aspectul fizic al unei femei, cât și pentru starea de bine și încrederea de sine a ei. Femeile se simt frumoase și sigure de sine când știu că mâinile lor arată perfect. Însă odată cu vârsta unghiile își pierd rezistența de odinioară și se deformează. Pentru a preveni acest lucru și a avea unghii delicate și frumoase la 50 de ani, ține cont de aceste 5 reguli.

1. Tratează unghiile cu vitamine

Încearcă un amestec de glicerină, vaselină și vitamina A sub formă de picături. Și anume două părți de glicerină, două părți de vaselină și o parte de vitamina A. Vitamina A încetinește îmbătrânirea pielii și are un efect vitaminizant asupra unghiilor. Pasta se aplică pe unghii o dată pe zi.

2. Consumă gelatină

Gelatina favorizează producția de colagen – o proteină esențială pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor. De aceea, utilizarea acestei substanțe ca supliment alimentar face unghiile mai puternice. Și nu numai unghiile, ci și articulațiile. Prin urmare, dacă îți plac rețetele cu gelatină nu ezita să le consumi cât mai des.

3. Înmoaie unghiile în ulei

Pentru a scăpa de pielea ruptă și uscată din jurul unghiilor, înmoaie mâinile în apă cu sare de mare și câteva picături de ulei esențial. Lasă unghiile să se înmoaie timp de 15 minute, după care tratează degetele cu ulei hrănitor. De exemplu, ulei de marula, care pe lângă hidratarea cuticulei, ameliorează starea pielii, făcând-o netedă și strălucitoare.

4. Fă-ți manichiura

Manichiura nu este o componentă estetică obligatorie, dar rămâne a fi un detaliu important. Mâinile îngrijite și unghiile frumoase sunt atributul fiecărei femei care ține la imaginea ei. Dar pentru a-i fermeca pe cei din jur, nu-i destul să ai unghii îngrijite, mai trebuie să știi care sunt tendințele modei în materie de manichiură.

5. Taie-ți unghiile corect

Înmoaie mâinile în apă caldă timp de 15 minute. Taie doar unghiile crescute, nu le rotunji și nu le tăia prea scurt, pentru a preveni pătrunderea unor infecții sub unghie. Nu atinge cuticulele pentru că ele protejează rădăcina unghiilor de bacterii. Și nu uita să hidratezi unghiile după tăiere.