Dacă vrei să ai un păr frumos și sănătos, trebuie să știi aceste 5 trucuri!

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Majoritatea femeilor își îngrijesc părul acasă. Dar știi oare cum să îți îngrijești părul corect? Iată câteva sfaturi simple, care îți vor face părul frumos și sănătos!

1. Spală părul de două ori

Unii spun că părul trebuie spălat o singură dată pe săptămână, pentru a nu-l deteriora. Alții spun că trebuie spălat în fiecare zi pentru a-l menține curat și sănătos. Adevărul e că părul trebuie spălat atunci când este murdar. Dar de două ori! Prima oară pentru îndepărtarea grăsimii și murdăriei, iar a doua oară pentru curățarea pielii de pe cap.

De asemenea, în timpul săptămânii, părul trebuie păstrat într-o condiție decentă. Sebumul de pe pielea capului hrănește părul, dar atunci când este în exces, substanța sufocă porii, provocând mâncărimi. Pentru a combate acest proces, vei avea nevoie de șampoane uscate. Ele curăță părul, dau senzația de prospețime și adaugă volum.

2. Clătește părul cu apă rece

E important să înțelegi că la fiecare femeie ciclul de îngrășare al părului este diferit, prin urmare renunță la programele găsite pe internet. Părul se spală numai atunci când este murdar, iar dacă pentru îngrijirea părului te-ai folosit de uleiuri, seruri, măști sau balsamuri – acesta trebuie bine clătit.

Dar nu uita că temperaturile ridicate stimulează glandele sebacee, făcându-le să producă exces de sebum, care duce la îngrășarea rapidă a părului și la diferite afecțiuni cutanate. În timpul spălării, apa caldă deschide porii, curățând pielea de praf și impurități. Iar apa rece îi închide. Prin urmare, părul trebuie spălat cu apă caldă și clătit cu apă rece.

3. Nu aștepta ca părul să se usuce

Un păr ud înseamnă un păr slab. Cu cât mai mult timp stai cu părul ud, cu atât îl slăbești mai tare. Oamenii de știință numesc acest fenomen hidro-oboseala părului. Pentru a preveni hidro-oboseala părului, șterge-ți părul după ce te speli și nu aștepta să se usuce singur.

De altfel, îți recomandăm să folosești balsamuri și seruri de protecție a părului. Aceste produse închid porii, hrănesc pielea și cresc elasticitatea părului. Dar nu uita că față de ulei, balsamul nu se aplică la rădăcini pentru că înfundă porii. Folosește piepteni cu dinți moi: silicon, peri naturali sau plastic. Fierul și lemnul deteriorează podoaba capilară.

4. Oferă tunsorii mai mult volum

De felul în care este uscat părul depinde volumul natural al lui. Începe de la rădăcini, apoi treci la vârfuri. De asemenea, după coafare se recomandă să-ți înclini capul în jos și să-ți usuci părul încă o dată. Indiferent de modul în care te coafezi, acest truc va da volum suplimentar podoabei capilare, fără să deterioreze părul.

Totodată, dacă vrei să-ți schimbi imaginea, dar nu ești pregătită pentru o schimbare radicală a coafurii, schimbă direcția de creștere a părului (dintr-o parte în alta) sau renunță complet la cărare. Acest truc îți va face părul mai rezistent și va adăuga tunsorii volumul de care avea nevoie.

5. Tratează părul cu muștar

Muștarul întărește foliculii de păr și structura acestora, prevenind căderea părului și despicarea vârfurilor. Compușii lui irită pielea capului, stimulând în acest fel creșterea părului. Însă muștarul trebuie diluat cu ou. Datorită vitaminelor și substanțelor nutritive din componența ouălor, părul devine sănătos și strălucitor.

Amestecă două gălbenușuri de ou cu 100 de grame de chefir și o lingură de muștar. Aplică pasta pe rădăcini și distribuie ușor către vârfuri (masa esențială trebuie să rămână la rădăcini). Înfășoară părul cu folie alimentară și așteaptă o oră, după care clătește-ți capul sub un jet de apă caldă. Dacă părul rămâne uleios după clătire, îl poți spăla cu șampon.