Dacă vrei ca părul tău să aibă mai mult volum, ține cont de aceste 8 trucuri!

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Peeling, șampoane, balsamuri, uleiuri, seruri – pe zi ce trece ritualurile de îngrijire a părului devin tot mai complicate. Mai mult, pentru a avea un păr de invidiat nu e suficient să-l speli și să-l îngrijești regulat. Mai trebuie să-i dai și volum. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să dai mai mult volum părului subțire.

1. Aplică balsamul înaintea șamponului

De ce? Pentru că dacă părul e ud, balsamul pur și simplu se va scurge. Același lucru e valabil și pentru măști. Scopul lor este să hrănească părul și să pătrundă în structura lui. Prin urmare, aplică balsamul înainte de șampon sau usucă părul cu un prosop înainte de aplicare. Și nu uita că balsamul nu se aplică la rădăcini pentru că înfundă porii.

2. Folosește șampon uscat

Între cele două spălări, părul trebuie păstrat într-o condiție decentă. Sebumul de pe pielea capului hrănește părul, dar atunci când este în exces, substanța sufocă porii, provocând mâncărimi. Pentru a combate acest proces, vei avea nevoie de șampoane uscate. Ele curăță părul, dau senzația de prospețime și adaugă volum la rădăcini.

3. Renunță la cărare

Dacă vrei să-ți schimbi imaginea, dar nu ești pregătită pentru o schimbare radicală a coafurii, schimbă direcția de creștere a părului (dintr-o parte în alta) sau renunță complet la cărare. Acest truc îți va face părul mai rezistent și va adăuga tunsorii volumul de care avea nevoie.

4. Prinde părul în coadă

Coada poate crea un plus de volum. Pentru o astfel de tunsoare vei avea nevoie de un păr lung, rezistent și elastic. Dacă părul tău se împotrivește și se lasă trist în jos, împarte coada în două și ascunde la mijloc un mic clips de birou. Acest truc îi va adăuga părului volum și îți va face tunsoarea mai versatilă.

5. Nu-ți pieptăna părul în timp ce îl usuci

Părul este fragil când e ud. De aceea, se piaptănă înainte de spălare, începând cu vârfurile și terminând cu rădăcinile. Dacă nu îți piepteni părul înainte de spălare, firele se vor încâlci și va trebui să le desfaci pentru a te da cu șampon. Iar pentru un plus de volum la rădăcini, ridică părul în sus cu mâna liberă. Abia după ce părul se va usca, apucă-te de coafat.

6. După coafare, înclină capul în jos și usucă-ți părul încă o dată

Indiferent de modul în care te coafezi, acest truc va da volum suplimentar podoabei capilare, fără să deterioreze părul. Iar mai mult volum înseamnă un aspect mai feminin și mai tineresc.

7. Fă-ți o coadă de cal complexă

Multe femei ezită să-și prindă părul în coadă pentru a nu pierde din volum. Pentru a combate această problemă, împletește o insulă pe creștet și aplică deasupra ei o extensie pentru păr, după care, prinde părul așa cum ai face-o de obicei.

8. Adaugă volum folosind un elastic de păr

Dacă extensiile artificiale nu sunt pe placul tău, poți experimenta în continuare cu volumul, folosind un simplu elastic de păr. Împarte coada în două, fixând părul un pic mai jos ca de obicei, iar deasupra cozii improvizează un coc.