Dacă vei înceta să consumi zahăr: 5 consecințe ale vieții fără dulciuri

Înainte de toate, trebuie să conștientizezi că este imposibil să excluzi în totalitate dulcele: zahărul intră în componența multor produse, aparent sărate, iar o dietă fără nimic dulce nu neapărat va fi bună pentru sănătate.

Ceea ce poți face este să urmezi recomandările specialiștilor în sănătate de a reduce cantitatea de zahăr până la 5% din totalitatea caloriilor consumate într-o zi.

Pentru asta, este suficient să renunți la băuturile îndulcite cu zahăr (ceai, cafea, băuturi carbogazoase ș.a.) și la dulciuri (tort, prăjituri, fursecuri, bomboane ș.a.)

Iată care vor fi urmările unei astfel de schimbări.

1. Vei fi mai sănătos și mai energic

Știm cu toții că zahărul este o sursă de glucoză de care organismul are nevoie pentru a produce energie. Dacă nivelul de glucoză în sânge este scăzut, persoana simte oboseală, lipsă de concentrare și chiar poate leșina.

Și mai periculos este însă nivelul ridicat de zahăr, observat la majoritatea amatorilor de dulce. Acest lucru duce la dereglări serioase ale metabolismului, cu eliminarea toxinelor în organism și reducerea bruscă a productivității.

2. Vei slăbi

Imediat ce vei reduce cantitatea de zahăr consumată, vei începe să scazi în greutate. Și nu este vorba doar despre faptul că zahărul este foarte caloric. Acesta intră în componența multor alimente care îngrașă: produse de patiserie și cofetărie, fast-food ș.a.

3. Intestinul va funcționa normal

În timp ce creierul savurează fiecare desert al tău, are de suferit tractul digestiv.  Deoarece descompunerea are loc anume în intestin, excesul de zahăr dereglează activitatea fermenților intestinului și pancreasului.

Dacă vei înlocui zahărul cu fructe sau alți îndulcitori naturali vei observa că intestinul tău funcționează ca ceasul elvețian.

4. Vei scăpa de pofta de dulce

Mecanismul dependenței de zahăr nu se deosebește de cel al dependenței de narcotice. Mănânci o bomboană – Creierul primește plăcere – O vrei pe a doua. Și asta nu încetează până nu termini tot ce ai dulce în jurul tău.

Noutatea bună este că această dependență se învinge mai ușor. Imediat ce vei renunța la zahăr, vei observa că nu vei mai avea nici poftă de ceva dulce, așa ca de obicei.

5. Vei cunoaște adevăratul gust al alimentelor

Alegi un ceai rafinat și îi adaugi și două lingurițe de zahăr? Te crezi un amator de cafea, dar n-o poți bea fără zahăr? Dacă este așa, află că nu știi adevăratul gust al acestor băuturi. Dealtfel, ca și multe alte bucate pe care ești obișnuit să le consumi îndulcite.

Îți garantăm că după două săptămâni de adaptare a organismului, vei simți aceste schimbări pe deplin. Chiar merită să faci această schimbare pentru sănătatea și silueta ta.