Dacă îți dorești o formă corectă a sprâncenelor, încetează să mai faci aceste 3 greșeli

Evoluția sprâncenelor de-a lungul istoriei este una foarte dinamică. Moda privind forma acestora s-a schimbat cu viteza luminii și a oscilat între diferite extreme: de la linii foarte subțiri, până la niște sprâncene foarte late și dese. Însă oricare ar fi trendul urmat, femeile întotdeauna au comis greșeli similare, ceea ce nu le-a permis să ajungă la o formă corectă a sprâncenelor.

Greșeala nr.1 – Le pensezi la întâmplare

Când își smulg sprâncenele, multe femei se ghidează după principiul „firele care par să fie în plus”, dar nu se întreabă, de exemplu, care este forma sprâncenelor lor – drepte, rotunde, arcuite, ascuțite ș.a. Prin urmare, ele pensează cu aproximație și își imaginează că vor ajunge la forma dorită. Însă câteva astfel de pensări pot distorsiona forma potrivită pentru tine, stricându-ți chiar și expresia feței.

Greșeala nr.2 – Exagerezi cu pensatul

Următoarea greșeală serioasă este dragostea exagerată față de pensetă. Poate că stilul retro este în vogă acum, dar la sigur nu se referă la sprâncene. Dacă cândva sprâncenele subțiri erau apreciate, acum poți părea caraghioasă și lipsită de gust. Și chiar dacă înțelegi acest lucru, în încercarea de a-ți corecta greșeala, agravezi problema și mai mult. O astfel de eroare este foarte greu de corectat ulterior, vei avea nevoie de mult timp sau de soluții artificiale.

Greșeala nr. 3 – Tinzi spre simetrie perfectă

Chipul omenesc nu este niciodată perfect simetric, de aceea este inutil să încerci a obține sprâncene identice. Chiar dacă îți va reuși acest lucru, riști ca fața ta să pară nefirească din cauza simetriei ideale doar a sprâncenelor. Există probabilitatea ca simetria sprâcenelor să scoată în evidență asimetria altor trăsături ale feței. Ține minte: sprâncenele trebuie să arate ca două surori și nu ca două gemene.