Bătrânețea nu începe brusc: 9 semne că femeia începe să îmbătrânească

Cu toții vom îmbătrâni – acest lucru este inevitabil și oricât de mult am fugi de realitate și de frustrările ei firești, mai devreme sau mai târziu, va trebui să recunoaștem – va veni ziua când și noi vom îmbătrâni. Dar bătrânețea este mai întâi de toate o stare de spirit și abia apoi o stare a corpului. Ea întotdeauna începe din interior. Prin urmare, hai să vedem care sunt semnele că o femeie începe să îmbătrânească.

1. Îmbracă haine tinerești 

Multe femei trecute de 60 de ani confundă ținutele tinerești, cu cele care întineresc. Unele ținute arată bine numai la 20 de ani. Nu e cazul să le repeți, pentru că în loc să te facă mai tânără, vor evidenția și mai mult prăpastia dintre ținută și aspect. O femeie elegantă își acceptă vârsta cu demnitate și se îmbracă decent.

2. Se trezește dimineața devreme

Oamenii în vârstă consideră că întinsul în pat este vocația tinerilor. Și încearcă să fie productivi de dimineață. Nu-i nimic rău în a fi activ și a te trezi dimineața devreme, atât timp cât nu-i trezești și pe alții. În momentul în care începi să îi trezești pe alții, începi să te transformi în bunicuță.

3. Este foarte sentimentală 

Persoanele în vârstă seamănă adesea cu copiii și cu cât sentimentalismul este mai fals, cu atât tinerețea este mai departe. O persoană tânără, coaptă, din punct de vedere mental și emoțional, nu va încerca să-i manipuleze pe alții cu emoții false. Sentimentalismul fals e primul semn al unei femei care îmbătrânește.

4. Cumpără cosmetice “magice”

Odată cu apariția ridurilor, petelor de vârstă, pungilor de sub ochi și pleoapelor căzute – devine tot mai dificil să arăți îngrijită și atrăgătoare fără a recurge la make-up. Din această cauză, multe femei 50, 60 și chiar 70+ cad în plasa vânzătorilor de soluții ușoare. Cei care promit marea, sarea și luna de pe cer pentru doar 10 lei. Dacă o femeie începe să le dea crezare, înseamnă că bătrânețea bate la ușă.

5. Nu are grijă de corpul ei

Dar este și partea inversă a monedei. Unele femei încetează să mai aibă grijă de ele. Nu se machiază, nu se coafează, iar uneori, nici nu se mai spală. Sună dur, dar dacă te gândești bine, asta e realitatea în care trăim.

6. Economisește fiecare bănuț

Chiar dacă copiii o ajută și o duce bine. Acest lucru e valabil mai cu seamă pentru femei, care au obiceiul de a pune interesele copiilor (deja adulți) mai sus decât interesele proprii.

7. Nu are hobby-uri și ambiții

Gabriel Garcia Marquez spunea că oamenii nu încetează să iubească atunci când îmbătrânesc. Ei îmbătrânesc numai atunci când încetează să iubească. Eu cred că acest lucru se referă și la interese. Omul îmbătrânește numai atunci când nu-l mai interesează nimic.

8. E nemulțumită față de tot ce-i nou

Rezistența la schimbare este naturală și fiecare din noi se opune la noutate mai mult sau mai puțin. Dar negarea completă a schimbărilor tehnologice, sociale și moral-spirituale e un semn vădit bătrânesc.

9. Îi învață și îi critică pe alții

Acest obicei este asemănător cu cel descris mai devreme. Da, vârsta înseamnă mai multă experiență de viață, dar nu înseamnă mai multă înțelepciune și nu e un motiv pentru a-i critica sau a-i subestima pe alții.

Citește și: Mama mea pune 2 linguri de oțet în cuptorul cu microunde. Iată de ce