Dacă ai fire albe, trebuie să știi aceste 8 trucuri! Ele ascund părul cărunt

Odată cu înaintarea în vârstă părul devine cărunt. Încărunțirea este inevitabilă și fiecare femeie luptă în felul ei cu această problemă. Unele femei se resemnează și acceptă asta ca pe ceva firesc, în timp ce altele încearcă să ascundă problema până la capăt. Și le reușește! Iată 8 trucuri simple, care te vor ajuta să ascunzi părul cărunt.

1. Folosește rimelul

Dacă ai setul cosmetic cu tine și rimel în el, atunci aceasta este salvarea ta pe termen scurt. Rimelul maschează bine părul gri și rădăcinile luminoase. El va ascunde cele câteva zone gri care te pot da de gol până la următoarea vopsire.

2. Aplică puțin fard pe păr

De asemenea, în loc de rimel poți folosi fardul de ochi. Acesta oferă o gamă variată de nuanțe și se aplică foarte ușor pe păr cu ajutorul pensulei. Datorită lui poți să fii sigură că vei găsi nuanța perfectă și vei corecta problema în câteva minute.

3. Folosește șampoane uscate

Șamponul uscat curăță părul, dă senzația de prospețime și adaugă volum la rădăcini. Totodată, acesta diluează tranziția de la firele întunecate de păr, la cele încărunțite, în special datorită volumului la rădăcini care ascunde albul.

4. Schimbă cărarea părului

O cărare în formă de zigzag pe centrul părului va ascunde linia de creștere a părului și rădăcinile albe vor deveni mai puțin vizibile, iar culoarea va arăta mult mai armonios. Acest efect poate fi obținut cu un pieptene subțire sau cu un creion.

5. Folosește un cerc

Folosește un cerc pentru păr. Acest accesoriu ascunde firele gri și rădăcinile cu probleme. În plus, arată foarte stilat. De asemenea, poți folosi o bentiță sau poți adăuga puțin volum la rădăcini, pieptănând părul, pentru a face contrastul mai puțin evident.

6. Spălă-ți părul mai des

Dacă vrei ca firele gri să fie mai puțin evidente, spală-ți părul puțin mai des, deoarece cu cât mai murdar este părul, cu atât mai tare încărunțirea iese în evidență. Nu ezita să folosești șampon uscat, care păstrează părul într-o condiție decentă între cele 2 spălări.

7. Poartă tunsori cu efect umed

Tunsorile cu efect umed ascund foarte bine părul cărunt. Pentru a obține acest efect vei avea nevoie de spray-uri sau geluri texturante, care așază părul și îi dau un aspect corespunzător. De asemenea, se recomandă să folosești un pieptene cu dinți mari.

8. Tratează părul cu ulei de măsline

Pentru a face părul cărunt mai întunecat, tratează firele cu ulei de măsline timp de o oră, în fiecare seară și deja peste două săptămâni vei simți efectul dorit. Uleiul de măsline previne albirea asociată cu mătreața, redă nuanța naturală a părului, reglează pH-ul foliculilor de păr și reface părul degradat de proceduri chimice.