Cum te îmbătrânești singură: 5 greșeli care îți adaugă 10 ani în plus

Femeile sunt gata pentru multe doar ca să arate mai bine. Pornind de la machiaj și coafură și terminând cu hainele și accesoriile. Există însă atâtea varietăți și combinații că în loc să devenim mai tinere și mai frumoase, obținem efectul invers.

Am făcut un mic sondaj, întrebându-i pe bărbați despre vârsta pe care cred că o au femeile din imagini, iar răspunsurile au fost neașteptate.

1. Disonanța dintre ochi și buze

Mihai, 25 de ani: „ O țin minte pe J Lo încă din copilărie, probabil are sub 60 de ani.”

De fapt: Jennifer Lopez are 50 de ani.

Veșnic tânăra cântăreață și actriță pare mai în vârstă în această poză nu doar din cauza tonului neuniform al pielii. Make-up artistul a combinat nereușit fardul de pleoape grafit și rujul de culoarea pielii. Dacă e să luăm la general, niciunei femei nu-i va sta bine fără buze și cu pete întunecate în loc de ochi.

2. Sprâncenele tatuate

Andrei, 40 de ani: „Cred că are vreo 50 de ani”

De fapt: Celebra balerină are aici 44 de ani.

De cel puțin 5 ani, tatuarea sprâncenelor a devenit un antitrend, probabil aceste femei nu știu că își pot corecta sau adapta cumva aceste linii negre de deasupra ochilor, așa încât să arate mai natural. Pe lângă falsitate, sprâncenele tatuate în acest mod mai adaugă și niște ani buni în spate.

3. Părul neîngrijit

Sorin, 29 de ani: „ E greu de spus. Cred că această femeie are vreo 50 de ani.”

De fapt: Femeia are 44 de ani.

Există două greșeli care îmbătrânesc în acest caz. Accentele nereușite pe ochi și pe buze, dar și părul uscat și pufos. Chiar dacă aparent nu are riduri, acest puf din jurul feței adaugă suficienți ani în plus.

4. Machiajul lipsit de acuratețe

Nicolae, 20 de ani: „Cred că are în jur de 48-49 de ani”.

De fapt: 44 de ani.

Suntem siguri că acești 5 ani în plus au fost puși pe față împreună că cu acest fard negru de pleoape, aplicat neuniform. De regulă, un astfel de machiaj nu doar îmbătrânește, dar nici nu înfrumusețează pe nimeni. Factorii care mai îmbătrânesc în această poză sunt și sprâncenele prea înguste, de o formă incorectă și fondul de ten prea închis la culoare.

5. Părul lins

Eduard, 35 de ani: „O, Sarah a îmbătrânit. Zic că are 61 de ani.”

De fapt: Sarah Jessica Parker are 55 de ani.

Dacă vrei o coafură cu părul bine întins, fii gata să îmbătrânești cu câțiva ani. Problema e că atunci când reduci volumul din păr, redirecționezi atenția spre față. Dacă pe deasupra mai și faci accentul pe ochi, atunci ridurile din jurul ochilor vor fi în prim plan.