Cum să-ți dai seama dacă un bărbat te iubește cu adevărat? Răspunde Marilyn Monroe

Cum să-ți dai seama dacă un bărbat te iubește cu adevărat și nu ești doar o aventură pentru el? A spune te iubesc nu e singurul mod în care îți poți arăta dragostea. De fapt, nu trebuie să te încrezi în cuvinte. Deseori cuvintele sunt doar un instrument prin care bărbații își ating anumite scopuri și nu au legătură cu sentimentele profunde. Dar cum altfel să înțelegi care e atitudinea reală a unui bărbat față de tine? Răspunde Marilyn Monroe.

Înainte credeam că a fi iubită, înseamnă a fi dorită. Acum știu că a fi iubită înseamnă a avea putere deplină asupra altei persoane.

Pentru a înțelege această citată trebuie să facem o incursiune în copilăria micuței Norma Jean Mortensen (Marilyn Monroe). Viitoare vedetă a cinematografului mondial nu a fost nici dorită și nici iubită în copilărie. Mama ei nici măcar nu știa cine e tatăl copilului. Ea nu avea nici bani și nici putere să îngrijească de micuță și copilul trecea dintr-o familie adoptivă în alta.

Fetița avea nevoie de căldură și afecțiune. Iar ca să compenseze cumva această nevoie și-a imaginat că tatăl ei adevărat era celebrul actor Clark Gable, care habar n-avea de existența ei. Ajunsă în pragul maturității, tânăra își dorea atât de mult să se simtă iubită, necesară și importantă încât percepea pofta masculină ca pe un semn al unor sentimente înalte, rămânând iar și iar cu inima frântă. Astfel, Norma a înțeles că a fi dorită, nu înseamnă a fi iubită.

Norma s-a transformat în Marilyn. Iar Marilyn a devenit întruchiparea stilului și a frumuseții și pentru prima dată a simțit cum e să ai putere asupra unui bărbat. Jurămintele, promisiunile și declarațiile de dragoste răsunau atât de des încât actrița a încetat să le mai ia în serios. Aproape orice bărbat care își manifesta interesul, deja era la picioarele ei.

Devenind celebră, Marilyn și-a schimbat atitudinea față de iubire. Deși era admirată de milioane de oameni și curtată de zeci de bărbați, diva în continuare se simțea singură. În schimb a înțeles că a fi iubită înseamnă a avea putere deplină asupra altei persoane. Numai un bărbat îndrăgostit e capabil să renunțe la tot de dragul atenției tale. Oricine caută compromisuri, fie nu iubește cu adevărat, fie urmărește interese obscure. Diva a așteptat toată viața acest bărbat.

Probabil din cauza acestor așteptări, Marilyn a rămas singură și nefericită. Probabil că fiecare femeie visează să găsească un bărbat gata să-i arunce totul la picioarele sale – energia, puterea, banii, timpul său. Problema este că o astfel de relație nu poate dura pentru totdeauna. Dorința de a avea putere deplină asupra unei persoane nu este sănătoasă.

Multe femei contemporane încearcă să imite această strategie, jucând rolul femeii fatale, intangibile, atotputernice și într-un final rămân singure și nefericite. Dorința de a poseda nu duce la nimic bun. A iubi înseamnă a vrea să-l faci fericit, a vrea să o faci fericită.

Citește și: Nimeni nu e perfect: 4 defecte fizice pe care Marilyn Monroe le ascundea de restul lumii!