Cum să-ți crești părul mai lung: 10 sfaturi a unui frizer

După o tunsoare scurtă, multe femei se confruntă cu problema de a ajunge, iarăși la aceiași lungime. Alții, dimpotrivă, nu pot să se decidă, dacă să-și taie părul, temându-se că buclele nu vor fi niciodată la fel ca înainte. În acest subiect îți aducem 10 întrebări cu răspunsuri a unui frizeri despre cum să îți readuci podoaba capilară la lungimea dorită.

1.Cât de des trebuie tăiat și pieptănat părul, în timpul creșterii?

Este recomandat să îți pieptăni părul dimineața și seara, și uneori după-amiaza (pentru cei cu păr problematic). Trebuie să îți tunzi părul după necesități, în mod optim – o dată la 3-4 luni, poate chiar o dată la șase luni, dar dacă capetele se despică, atunci mai des.

2.Există remedii populare care să ajute la creșterea părului?
Se zvonea că scoarța de stejar ajută la căderea părului, dar această practică nu a fost în toate cazurile optimă așa că bazează-te în primul rând, pe știință.

3.Creșterea părului depinde de regimul alimentar?
Creșterea părului este cu siguranță influențată și de alimentație. În primul rând, dintr-o cantitate suficientă de proteine ​​consumate pe zi, prin urmare, o dietă echilibrată este perfectă pentru păr.

4.Darsonval pentru creșterea părului: pro sau contra?
Darsonval este considerat stimulator suplimentar al scalpului. Folosirea unui masaj cu impulsuri electrice cu curenți cu impulsuri de înaltă frecvență nu este deloc rău pentru creșterea părului.

5.Utilizarea unui uscător de păr și a unei plăci, dăunează creșterii părului?
Un uscător de păr poate fi folosit mult mai des decât o placă pentru păr. Regula de bază este – întotdeauna să aplici o protecție termică.

6.Se zice că părul nu are memorie, însă are genetică și nu poate crește mai mult decât a fost la părinți. Este adevărat?
Părul nu are memorie, ci are genetică. Fiecare persoană are propriii foliculi de păr, care produc numărul lor de fire de o anumită grosime și lungime. De asemenea, fiecare șuviță are propria sa limită de viață: pentru o persoană poate ajunge la 7 ani, iar pentru alta, de exemplu, la 4 ani. În consecință, persoanele din prima categorie vor avea păr mult mai lung.

7.Ar fi bine de refuzat vopsesirea pentru perioada de creștere a părului?
De la vopsire – nu, dar de la decolorare, merită cu siguranță. Este foarte dificil să crești părul înapoi atunci când îl răsfeți în fiecare lună prin decolorare.

8.Cât de repede poți crește 10 cm dacă urmezi toate recomandările?
Părul crește diferit pentru toți oamenii. În medie, părul poate crește de la 0,7 cm la 2 cm pe lună. În rezultat, 10 cm pot crește fie în cinci luni, fie în 14.

9.Recomandările pentru creșterea părului la bărbați, sunt aceleași?
La bărbați, părul crește în același mod ca la femei, deci toate recomandările sunt aceleași.

10.Care sunt unele reguli de acțiune pentru creșterea rapidă a părului?
a) Atinge-ți părul cât mai puțin;
b)Fă-i masaj;
c)Alimentează-te corect;
d)Îngrijește-l cu produse calitative.