Cum să-ți alegi rochia dacă ești plinuță? 42 de modele pentru toate ocaziile!

Pentru femeile plinuțe este deosebit de important să-și aleagă ținuta corect, deoarece în fața lor stau tocmai 2 provocări deloc ușoare, de a-și evidenția subtil meritele și punctele forte și de a-și ascunde cusururile și zonele mai puțin atrăgătoare. Și anume rochiile reprezintă acel element din garderoba feminină care pot pune capăt acestei dileme, creând un look grațios și stilat, atunci când sunt potrivite corect. Dar cum să găsești rochia ideală printre sute de culori și stiluri?

Ținute pentru femei plinuțe

Multe femei plinuțe își aleg ținuta pornind de la convingerea “cu cât mai întunecat, cu atât mai bine”. Dar această abordare este greșită, deoarece aceeași rochie neagră pe unele femei le va face să arate mai zvelte, iar pe altele invers.

Totul depinde de tonalitatea pielii. Așa că sfatul nostru este să scapi de complexele legate de siluetă și de dorința de a arăta mai subțire cu orice preț. O femeie plinuță poate fi frumoasă și seducătoare în felul ei și prima schimbare e una de mentalitate. Prin urmare, renunță la negru și hai să alegem modele care să arate cu adevărat spectaculos și armonios.

Ce culoare ți se potrivește în funcție de ten și ochi?

Cum să alegi culoarea perfectă a rochiei? La ce să atragi atenția în primul rând? – Începe cu tonul pielii. Mai multe detalii despre importanța acestui aspect am scris aici: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?

Majoritatea stiliștilor sunt de părerea că nu contează culoarea care îți place, ci modul în care aceasta se potrivește tonului tău. Uite câteva recomandări simple:

– Femeia iarnă (ten alb sau măsliniu, păr brunet, ochi negri, gri sau verzi) trebuie să aleagă nuanțe reci, saturate (maro, albastru, verde, gri).

– Femeia vară (ten alb rozaliu, păr galben-auriu, ochi verzi sau albaștri) trebuie să acorde atenție nuanțelor pastelate și moi (albastru deschis, gri, roz închis, măslin).

– Femeia primăvară (ten alb rozaliu, păr blond-auriu, ochi verzi, albaștri, căprui) va arăta armonios în culori calde, strălucitoare (liliac, gri-albastru, cais sau culoarea nisipului).

– Femeia toamnă (ten pal, păr castaniu sau roșcat, ochi verzi sau căprui) ar trebui să-și aleagă culori calde și saturate (verde vegetal, indigo, vișiniu).

Totuși, când vorbim de rochii, nuanțele de bază din garderoba femeilor plinuțe sunt cele neutre: alb, negru, gri și bej.

Rochii albe pentru femei plinuțe

În ciuda stereotipurilor că această culoare, sau mai bine zis, non culoare, trebuie ocolită de femeile cu kilograme în plus, noi credem că o rochie stilată din țesătură albă e perfectă pentru o plimbare de vară. În plus, albul permite adăugarea oricăror accesorii, fără a pierde din eleganță și stil, iar accesoriile sunt foarte importante pentru dispoziție și pentru o stare de spirit potrivită.

Rochii negre pentru femei plinuțe

Revenind de unde am început. Negrul este o alegere clasică și atemporală. O rochie neagră, într-adevăr te face să arăți mai zveltă și te ajută să te simți încrezător și relaxat. Iar varietatea de modele este atât de mare, încât îți va fi foarte ușor să găsești câte un model pentru fiecare ocazie. Important este să ții cont de tonalitatea pielii tale și să te asiguri că negrul ți se potrivește cromatic. Rochiile negre sunt foarte stilate și nu au nevoie de accesorii sau detalii suplimentare pentru a crea o ținută atrăgătoare, iar silueta lor strictă și laconică este capabilă să evidențieze punctele foarte ale unei femei plinuțe, făcând-o și mai grațioasă.

Citește și: Moda plus size – 5 ținute care arată mai bine pe femei plinuțe, decât pe femei subțiri!

Rochii gri pentru femei plinuțe

Astfel de modele nu sunt atât de populare, deoarece culoarea gri este neutră, banală și lipsită de expresivitate. Pentru ca această culoare să capete viață e nevoie de un cadru armonios.  De aceea se recomandă să o combini cu alte culori, prin adăugarea de accesorii sau imprimeuri stilate.

Rochii bej pentru femei plinuțe

Bej e o culoare controversată, deoarece poate la fel de bine să-ți sublinieze grația și rafinamentul, dar și să-ți scoată în prim plan toate carențele, pe care ai fi vrut să le ascunzi. Secretul constă în alegerea corectă a stilului și țesăturii. De exemplu, rochiile de seară din dantelă, ghipură și strasuri arată foarte luxos și elegant pe orice tip de siluetă.

Majoritatea stiliștilor recomandă femeilor plinuțe să încerce rochii de nuanțe reci, care sunt ideale pentru doamnele care vor să arate elegant, dar în același timp să ascundă anumite detalii mai puțin atrăgătoare.

Citește și: Demodat și deplasat: 10 modele de rochii de care trebuie urgent să te descotorosești!

Rochii albastre pentru femei plinuțe

Un albastru nobil, mat, profund este ideal pentru o femeie plinuță. Această culoare poate substitui negrul, care este mai plictisitor, oferind profunzime și o alură enigmatică look-ului tău. Rochiile albastre sunt potrivite atât pentru afaceri, cât și pentru ocazii romantice sau petreceri de seară.

Rochii turcoaz pentru femei plinuțe

Această nuanță rece și blândă în același timp, se bucură de popularitate în rândul femeilor cu kilograme în plus, mai ales că se potrivește pentru toate ocaziile, datorită rafinamentului său vizual. Nu întâmplător, cel mai popular tip de rochie combinat cu această nuanță sunt rochiile evazate.

Rochii violete pentru femei plinuțe

Violetul în toate variațiile sale constituie o alegere inspirată pentru femei supraponderale. Un ton rece este capabil să corecteze silueta și să mascheze imperfecțiunile șoldurilor și a taliei. Violetul se potrivește femeilor sigure pe sine, care nu se tem să iasă în evidență din mulțime.

Citește și: Plinuțe și stilate: 7 ținute cu pantaloni, pentru femeile 50+

Rochii smarald pentru femei plinuțe

Smaraldul în toată varietatea sa este capabil să reinventeze în totalitate imaginea unei femei. Jad, verde marin, verde molid sunt doar câteva din nuanțele sale, capabile să-ți sublinieze grația exterioară și tăria interioară. O rochie teacă clasică de această culoare este perfectă pentru a-ți scoate în evidență atuurile și a lăsa prada uitării carențele.

Deși culorile calde nu se numără printre opțiunile tradiționale ale femeilor plinuțe, nu trebuie să renunți complet la utilizarea lor. Nuanțele calde ajută la crearea unor look-uri moi, grațioase și feminine, pline de lumină și noblețe. De aceea, multe femei plinuțe renunță la posibilitatea iluzorică de a arăta mai subțire în tonuri reci în favoarea feminității și căldurii adevărate.

Rochii roșii pentru femei plinuțe

Roșul, și anume variantele sale calde – roșu clasic (true red) sau stacojiu – sunt ideale pentru a crea un aspect suculent și expresiv. Ținutele lungi și luxoase în aceste nuanțe vor face din orice femeie vedeta oricărui eveniment. Iar celor care nu doresc să atragă atenția asupra lor, le sugerăm să încerce nuanțe mai puțin aprinse: rodie, ruginiu, morcov, cinabru.

Rochii galbene pentru femei plinuțe

Luminos, suculent și expresiv, galbenul este ideal pentru a accentua formele seducătoare ale acestora. Jovialitatea acestui stil nu e potrivită pentru birou sau afaceri, în schimb pentru ținute cocktail sau casual este opțiunea ideală.

Citește și: Pentru că meriți! 5 modele de rochii ca să arăți scump în fiecare zi!

Rochii maro pentru femei plinuțe

Maro este o culoare profundă, cu o multitudine de variații utilizate în industria frumuseții, în special când e vorba de piese vestimentare supradimensionate. Culorile profunde și complexe (ocru sau camelopard) cu un minim de detalii sunt potrivite pentru birou, interviuri sau întâlniri de afaceri, iar nuanța vanilie sau ciocalatie pentru diverse festivități.

Rochii verzi pentru femei plinuțe

Verde și nuanțele sale calde este neglijat de către femeile plinuțe din cauza luminozității și expresivității sale, care, aparent, ar putea să le adauge greutate în plus. Însă alegerea corectă a croiului (croi drept sau linia A) neutralizează toate aceste carențe.