Cum să te tunzi ca să pari mai slabă: 5 tunsori moderne pentru plinuțe!

Puține femei se pot lăuda cu o siluetă subțire sau cu absența kilogramelor în plus. Surplusul de greutate se poate acumula în diferite locuri, dar, de regulă, atacă zona taliei, obrajii și ovalul feței. De aceea, multe femei plinuțe sunt în căutarea tunsorii perfecte. Iată câteva tunsori care s-ar putea să-ți fie de ajutor.

1. Părul prins în coc

Părul prins în coc e ușor de întreținut, arată feminin, elegant și nu își pierde niciodată din actualitate. Deși se crede că un astfel de stil nu avantajează femeile plinuțe (pentru că pune în lumină obrajii) stiliștii spun că părul prins în coc este o alegere excelentă atât timp cât lași două șuvițe să cadă liber. Șuvițele laterale corectează ovalul feței și creează două linii verticale care fac fața mai zveltă.

2. Tunsorile asimetrice

Tunsorile cu efect umed nu sunt cea mai bună idee. Ele scot în evidență obrajii, bărbia dublă și îngrelează trăsăturile feței. Sugestia noastră e să renunți la acest stil în favoarea tunsorilor aerate și ușor neglijente, care diluează plinul feței și îți vor da un aer cochet.

3. Tunsoarea pixie-bob

Tunsorile bob asimetrice pentru păr scurt sunt îndrăznețe și elegante în același timp. O asemenea tunsoare corectează ovalul feței, ascunde imperfecțiunile tenului, adaugă volum părului și face chipul mai grațios. Mai ales variantele cu breton lung.

4. Părul prins în coadă

Dacă nu ești gata să renunți la păr lung, o soluție este să-l strângi într-un coc elegant sau într-o coadă de cal. Coada creează o linie verticală la spate, care face gâtul să pară mai lung. Iar cu un decolteu corect, efectul este și mai pronunțat.

5. Tunsoarea bob pentru păr mediu

Stiliștii sunt de părerea că tunsorile pentru păr mediu și lung, arată mai bine pe femei plinuțe, decât tunsorile pentru păr scurt. Părul lung, pe ambele părți ale feței, creează linii verticale, care îți fac chipul mai subțire, umerii mai înguști, iar silueta mai grațioasă.

Dar! Tunsoarea trebuie să aibă volum, iar părul nu trebuie să cadă drept. Dacă ai părul subțire și drept și nu-i poți da volumul de care are nevoie, mai bine să-ți faci o tunsoare bob pentru păr scurt, care încadrează bine ovalul feței.

Citește și: Ce fuste să porți ca să pari mai slabă: 5 stiluri care îți vor subția silueta!