Cum să te îmbraci la birou: 20 de ținute impecabile pentru femei 50+

Multe femei consideră stilul de afaceri multe prea conservativ și plicitistor. Și au dreptate. De regulă ținutele office sunt banale și lipsite de expresivitate. Dar acest lucru este remediabil și totul depinde de creativitatea și determinarea ta. Poți să arăți proaspăt și stilat la birou, fără a încălca etica și codul vestimentar. Cum? Vei afla în continuare!

Ținute birou 2021

Firește că eticheta de birou implică anumite reguli pe care vrei, nu vrei, trebuie să le respecți. În primul rând e vorba de tonuri calme, imprimeuri discrete, texturi și forme laconice. Fustele scurte, decolteul adânc, talia joasă și țesăturile strălucitoare sunt tabu.

Dar orice reguli care îți discreditează feminitatea, pot fi ocolite inteligent, fără ca cineva să aibă de suferit. Uite cât de inspirat s-au îmbrăcat femeile de mai jos. Ești gata să afirmi că ele nu arată proaspăt și expresiv?

Citește și: Ce ai voie și NU ai voie să faci: 14 reguli de etichetă pentru femei și bărbați!

Ținute de birou cu pantaloni

Până la începutul secolului al XX-lea pantalonii erau considerați un articol vestimentar pur masculin. Dar rațiunea a învins prejudecățile și astăzi pantalonii sunt parte incontestabilă din garderoba fiecărei femei, indiferent de vârstă și siluetă.

Compleurile din pantaloni și sacou sunt la ordinea zilei și adaugă farmec oricărei femei. Pantalonii pot fi de lungime standard sau cu vedere la gleznă. Important e să aibă talia înaltă, subliniată de o centură. Culorile pot fi neutre sau întunecate. Dacă codul vestimentar nu e foarte strict, poți adăuga și elemente asimetrice, de exemplu jacheta (a doua ținută).

Și nu uita de costumele în carouri, care nu își pierd niciodată din actualitate. Dar acestea nu trebuie să fie strălucitoare sau contrastante. Totuși vorbim de birou. De altfel, în acest sezon sunt la modă sacourile oversize în carouri. Acestea sunt confortabile și arată cât se poate de contemporan și stilat pe femei zvelte (ultima ținută).

Modele rochii pentru birou

Rochia de afaceri este un alt must-have al fiecărei femei contemporane. Rochiile strânse pe corp pierd teren în favoarea rochiilor drepte, croite mai liber, cu linie extinsă a umerilor. Acestea sunt universale, stilate, practice și pot fi completate lejer cu un cardigan sau o geacă.

Rochiile confecționate din tricot dens sunt o altă piesă vestimentară populară în rândul femeilor 50+. Acestea sunt o alegere excelentă pentru rutina zilnică de birou, în special modelele gri-negru, cu talie înaltă (a doua ținută). De altfel, rochiile alb-negru/gri-negru sunt clasice pentru birou și nu ai cum să dai greș.

Dacă te poți lăuda cu o siluetă frumoasă, poți încerca și o rochie strânsă pe corp, cu accent în partea superioară (ultimul model).

 

Ținute birou damă

Există câteva principii generale de care trebuie să ții cont:

– De preferat ca pantalonii și fustele să fie cu talie înaltă, subliniată de un cordon sau o centură;

– Tonurile trebuie să fie neutre sau închise, iar dacă folosești accente luminoase, imaginea trebuie diluată cu ceva întunecat. De exemplu, pantaloni albaștri-închis + cardigan roz;

– Accentul trebuie să cadă pe talie sau pe piept; Prin urmare, evită hainele cu talie joasă;

– Fusta creion adaugă eleganță și rafinament oricărei femei;

– Dacă ești plinuță, alege modele cu linie extinsă a umerilor;

– Nu ezita să porți o jachetă;