Cum să te îmbraci ca să pari mai slabă? 9 trucuri despre care nu ai știut!

Ashley Graham este un fotomodel din Statele Unite care rescrie regulile modei, demonstrând întregii lumi că standardele de frumusețe sunt închipuite și nu fac decât să împingă mii de femei din toată lumea în pragul disperării.

Ashley cântărește 91 de kilograme, dar știe să folosească fiecare kilogram în folosul său. Ea ne reamintește tuturor că stilul nu depinde de mărime. Și dacă te simți frumoasă – și restul te vor percepe frumoasă. Iar ca efectul să fie și mai bun, nu trebuie decât să respecți câteva reguli simplu de urmat.

Reguli de stil pentru plinuțe

#1. Poartă haine cu o mărime mai mică

Ashley le recomandă femeilor plinuțe să-și cumpere topuri cu o mărime mai mică – acest truc va scoate în evidență volumul pieptului și îți va face silueta mai apetisantă.

#2. Alege pantaloni cu talie înaltă

Alege pantaloni cu talie înaltă. Datorită lor, picioarele tale vor arăta mai lungi, și implicit mai subțiri. Indiferent că e vorba de pantaloni clasici, joggers sau blugi. Efectul va fi și mai bun dacă adaugi la pantaloni o pereche de pantofi cu toc înalt.

#3. Alege un top mulat

Apropo, oricât de paradoxal ar suna, dacă ești plinuță și porți pantaloni cu talie înaltă, trebuie să-i combini cu un top mulat. Acest truc îți va evidenția formele și te va face mai apetisantă. Evită hainele overzise și cele cu croială dreaptă, care te fac să arăți masiv. Ai nevoie de o bluză care scoate în evidență volumul pieptului și se strânge la nivelul taliei.

#4. Subliniază-ți punctele tari

Bărbaților le plac femeile cu forme. Prin urmare, un top stilat care îți accentuează pieptul este întotdeauna binevenit. Fie că îmbraci o haină cu umerii goi sau una cu decolteu în formă de V. Un decolteu va sustrage atenția de la imperfecțiunile siluetei. Însă fii atentă cu adâncimea acestuia. Evită decolteurile provocatoare, dar și hainele cu guler înalt.

#5. Creează linii verticale

Alege haine cu imprimeuri verticale. Iar dacă nu ai astfel de articole în garderobă, creează linii verticale îmbinând pantaloni și pantofi de aceeași culoare. Liniile verticale te fac să pari mai înaltă și respectiv, mai subțire. Efectul poate fi dublat de tocuri.

#6. Subliniază-ți talia

Chiar dacă ești plinuță, talia trebuie scoasă în evidență. Hainele care ascund complet talia sau o coboară îți schimbă silueta spre rău. Picioarele arată mai scurte, iar talia mai lată. Caută pantaloni, rochii, fuste și topuri cu talie înaltă. Aceasta poate fi subliniată cu o centură sau cu un cordon elegant.

#7. Uită de denim

Evită hainele supradimensionate, strălucitoare, vibrante, imprimeurile complexe, broderiile, inserțiile, țesăturile dense și orice altceva îți poate îngreuna ținuta. În ceea ce privește cromatica, 1-2 culori sunt mai mult de cât suficiente. Ținutele multicolore îți vor sublinia carențele siluetei.

#8. Alege rochia corectă

Printre opțiunile bune pentru plinuțe se numără: rochiile asimetrice lungi, rochiile cu dungi verticale, rochiile-cămașă lungi, rochiile de tip blazer, rochiile cu umeri goi și volane, rochiile petrecute și bineînțeles, rochiile cu talie înaltă. Toate aceste modele îți vor scoate în prim plan punctele tari și îți vor dilua punctele slabe.

#9. Mai multă încredere de sine

O femeie sigură de sine și de frumusețea ei este o femeie frumoasă. Și nu contează dacă ai 50 sau 90 de kilograme. Frumusețea e o stare de spirit și aproape întotdeauna vine din interior.

Citește și: Cum să te tunzi ca să pari mai slabă: 10 tunsori perfecte pentru plinuțe!